Rain

Suzanne Zantman

Category: Animals

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het beste vriendje van Faith is de jonge wolf Rain. Hoewel Rain een wolfje is, bouwen hij en Faith in korte tijd een bijzondere vriendschap op. Maar Rain blijft een wolf en daarom moet hij naar de dierentuin. Dit is voor Faith heel moeilijk en Rain voelt zich aan de kant gezet. Hij doet er vervolgens alles aan om te ontsnappen en om zijn familie weer terug te vinden. Terwijl de dierentuin alle mogelijke middelen inzet om Rain weer te vangen, besluit Faith haar geliefde wolf te helpen. Maar zou Rain haar nog wel willen zien?

From the book

Ze ziet dat er een wolf de weg oversteekt.
Zou dat Rain zijn? Faith versnelt haar tempo. Als ze op de plek is aangekomen, gooit zij de fiets langs de weg en volgt het pad waar de wolf het bos in is gegaan.

Ondertussen is Rain ook bij het bos aangekomen. Onderweg achtervolgt hij een wild konijn, maar het konijn rent een hol in. Hij heeft geprobeerd dat beestje uit te graven, maar het was al weg.
In het bos zoekt hij de grot op waar hij vroeger in lag.
Het voelt zacht aan, al die aarde onder zijn poten. Om even weer zijn geheugen op te frissen rolt hij door de aarde en ruikt in de lucht.
Hij ruikt de dennengeur en denkt terug aan zijn jeugd. Hij herinnert zich plots weer alles, vanaf het eerste begin. Dat was toen hij geboren werd. Hij was iets groter dan een cavia en zijn haartjes waren spierwit. Hij zag zijn moeder nog niet, maar hij wist dat ze er was, dat voelde hij. Zijn zusjes en broertjes en hij dronken melk bij moeder en vielen daarna in slaap. Rain sliep vlak bij de neus van zijn moeder want zo voelde hij zich veilig.
Nu moet hij zijn familie weer vinden. Hij moet terug naar de grot. En dan de goede weg nemen en niet uitglijden.

Faith loopt het bos in en gaat de wolf achterna. Hopend dat het Rain is en dat ze hem in kan halen. Het is wel erg donker in het bos en Faith pakt haar tas. Ze neemt een slokje water. Van het fietsen is ze helemaal uitgedroogd.
Dan ritst ze haar tas weer dicht.
Ze heeft de zaklamp in haar handen en klikt hem aan. Ze schijnt het bos in. Faith legt haar zaklamp neer en doet haar jasje dicht. Het is wat frisjes. Als ze bukt om haar zaklamp weer op te pakken, meent ze iets gezien te hebben. De rillingen lopen over haar rug. Met haar mouw veegt ze de zweetdruppeltjes van haar voorhoofd.
Ze zucht, misschien is het Rain helemaal niet. Haar benen bibberen. Rain zou haar niets doen, maar een andere wolf waarschijnlijk wel.

About the author

"Ik woon samen met mijn vriend en mijn honden Djinxie en Felix. Ik schreef altijd al korte verhaaltjes. Ooit ben ik in de zomervakantie begonnen met schrijven in een schriftje en dat heb ik later uitgewerkt. Zo werd een kort verhaaltje een lang verhaal. Het idee om een eigen boek te schrijven, was geboren."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rain

Author:

Suzanne Zantman

Category:

Animals

Number of pages:

62

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-01-2013

ISBN:

978-94-6206-538-3 / 9789462065383

Price:

€ 14,45

Language

Dutch