Made in China

Anneke Ras

Category: Health

€ 19,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anneke gaat voor het laatst op zakenreis naar China, voordat ze zich op de komst van haar eerste kindje gaat richten. Dit verloopt echter anders dan gepland.
Emotioneel, maar ook met de nodige humor, vertelt ze haar verhaal vanaf het moment dat haar vliezen breken totdat ze weer veilig thuis in Nederland is.
Een duizelingwekkend en meeslepend verhaal tegen de schitterende achtergrond van het nostalgische en altijd drukke Shanghai.

From the book

De rit in de ambulance naar Shanghai gaat voor mijn gevoel best snel voorbij. Ik lig aan een infuus met weeënremmers dat de dokter vasthoudt. De brancard voelt erg hard aan en ik leg een paar shawls uit de doos van de leverancier onder mijn hoofd, zodat ik nog enigszins comfortabel lig. De dokter houdt heel lief mijn hand vast tijdens de rit. Ik moet van haar op mijn linkerzij blijven liggen, want zo blijft mijn doorbloeding optimaal. Maar na een half uur heb ik zo’n pijn aan mijn zij van de harde brancard, dat ik aangeef dat ik op mijn rechterkant wil liggen. Mijn linkerkant voelt als verdoofd aan. De dokter zegt dat dat geen probleem is en helpt me met draaien. Ze zorgt ervoor dat ik niet in de slang van het infuus verstrengeld raak. Stiekem hoop ik dat deze dokter ook in Shanghai bij mij mag blijven. Ik vind het fijn dat ze zich over mij ontfermt en zachtjes over mijn handpalm aait. Eigenlijk voel ik me best goed. Ik lig aan de weeënremmers en we zijn op weg naar Shanghai. Ronnie vertelt dat Rick probeert om zo snel mogelijk naar Shanghai te komen. Dus met de weeënremmers kunnen we het mooi uitstellen en dan kan Rick op tijd bij de bevalling zijn.
De ambulance zet zijn sirenes weer even aan terwijl hij een auto inhaalt op de snelweg. Opeens besef ik hoe bizar deze situatie eigenlijk is. Ik lig in een ambulance, in China, met mijn zwager, en mijn vliezen zijn veel te vroeg gebroken. Dit is goed filmmateriaal!
De ambulance toetert, want de auto gaat niet aan de kant. De toeter klinkt erg zwaar, net als die van een vrachtwagen. Het bezorgt me kippenvel.

About the author

"Ik ben geboren in 1981 in Valkenswaard en woon sinds enkele jaren in Eindhoven samen met mijn vriend en zoontje. Van kinds af aan ben ik al creatief en was het mijn droom om modeontwerpster te worden. Ondertussen ben ik meer dan tien jaar werkzaam als styliste in de modebranche. Voor mijn werk ga ik regelmatig naar China toe. Door mijn vele reizen naar het verre Oosten ben ik echt van dit land gaan houden. Dat ik hier ooit een boek over zou schrijven had ik nooit kunnen bedenken."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Made in China

Author:

Anneke Ras

Category:

Health

Number of pages:

234

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-01-2013

ISBN:

978-94-620-6631-1 / 9789462066311

Price:

€ 19,45

Language

Dutch