Cover voorkant
Galgenhumor
Galgenhumor

Galgenhumor

Theo Bakker

Category: Novels

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Stockholmse Moordbrigade onder leiding van hoofdinspecteur Jonas Esp krijgt te maken met een gewelddadige moord. Het slachtoffer is met zes kogels om het leven gebracht. Het onderzoek loopt al in een vroeg stadium volledig vast. Slechts het oplettende oog van de politiearts brengt een beetje licht in de duisternis en levert een aanwijzing op. Op het moment dat er een profiel van de dader ontstaat, wordt iemand op een bijna identieke manier vermoord. Nu denkt de politie eindelijk te weten in welke richting men moet zoeken. Maar dan gebeurt er iets waardoor het onderzoek in een impasse komt, en maakt hoofdinspecteur Jonas Esp een fatale denkfout...

From the book

De sleuteldienst opende de deur uiteindelijk om drie minuten voor twaalf. De man duwde de deur open en maakte een handgebaar van u kunt naar binnen heren. De agenten keken elkaar aan, haalden gelijktijdig hun wapens uit de holsters en gingen het huis in. In de woonkamer troffen ze een persoon aan, en het kwam hen later op een aantekening te staan dat ze niet meteen een ambulance hadden opgeroepen. Dat was standaardprocedure. Maar de beide agenten dachten absoluut niet meer aan de procedures die er op de politieschool waren ingestampt, omdat ze voor een ambulance geen reden meer zagen. Het leek als een scène uit een slecht gemaakte horrorfilm. Een man bedolven onder kippenveren lag onderuitgezakt in een fauteuil en moest wel dood zijn. Dat kon niet anders. Meer dan de helft van zijn hoofd was een brei van bloed, hersenen, schedelresten en verscheurt weefsel. Het rechteroog hing nog aan twee oogspieren vast en bungelde op de plaats waar eens zijn neus had gezeten. Slechts de linkerwang, de mond, het linkeroog en het linkeroor leken nog enigszins intact. Later die nacht schreven de twee agenten in hun rapport dat het leek alsof het hoofd van de man was geëxplodeerd. Dat ze na het zien van de dode hadden moeten kotsen lieten ze in het rapport maar onvermeld.

About the author

"Ik ben geboren in 1961, en woon in het Drentse Emmercompascuum. Ik ben getrouwd, heb twee tienerdochters en ik ben werkzaam als operator bij een garenbedrijf. Het misdaadgenre heeft mij altijd gefascineerd. Mijn debuutroman Galgenhumor is bedoeld als een spannende aanvulling op de detectives uit de jaren zestig en zeventig."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Galgenhumor

Author:

Theo Bakker

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-06-2008

ISBN:

978-90-883-4440-4 / 9789088344404

Price:

€ 17,45

Language

Dutch