Lekker en gezond eten!

Diana van Koolwijk

Category: Cookbooks
  • (2)

€ 17,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

We worden met z’n allen steeds zwaarder. Overal om ons heen is een overvloed aan voeding. Vaak zeer ongezond voedsel. De lekkere verleidingen zijn moeilijk te weerstaan. Maar hoe kunnen we lekker en toch caloriearm en gezond eten? Dit boek geeft antwoord: het omvat een informatief gedeelte waarin de energieleverende voedingsstoffen worden uitgelegd. Natuurlijk de recepten, eenvoudig en lekker. De ingrediënten zijn gangbaar en eenvoudig te verkrijgen. Ook ontbreken de feest- en kinderrecepten niet. Tevens bevat elk recept een voedingswaardedeclaratie. Veel kookplezier!

From the book

Aardbeientompouche
Voor 4 personen

Ingrediёnten:
4 sneetjes wit casinobrood, net ontdooid
250 ml halfvolle melk
20 gram custardpoeder
8 eetlepels zoetstof
250 gram aardbeien
1 eetlepel limonadesiroop aardbeien

Bereiding:
Snijd de sneetjes brood doormidden. Rooster deze en laat ze vervolgens afkoelen. Breng de melk aan de kook, houd 4 eetlepels apart. Meng het custardpoeder, 2 eetlepels zoetstof en de 4 eetlepels melk tot een gladde massa. Voeg al roerende aan de kokende melk toe. Kook op laag vuur al roerende 2 minuten door. Laat in ca 30 minuten afkoelen. Halveer 4 aardbeien en houd deze apart. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de siroop met 6 eetlepels zoetstof, voeg 1-2 theelepels water toe. Bestrijk 4 broodhelften met het glazuur. Verdeel de custard en de aardbeien over de 4 ongeglazuurde broodhelften. Leg de geglazuurde helften erop. Garneer met de halve aardbeien.

Voedingswaarde per persoon:
Energie: 155 kcal
Eiwit:  5,8 gram
Vet:  1,5 gram
Verzadigd vet:  0,8 gram
Koolhydraten:  28,5 gram
Voedingsvezel:  1,8 gram

Vergelijk:
De standaard tompouche zoals we die kennen levert per stuk 290 kcal!

About the author

“In 1994 heb ik m’n propedeuse voeding en diёtetiek gehaald. In 2002 mijn diploma gewichtsconsulente. Daarnaast nog verschillende cursuscertificaten op het gebied van voeding. Schrijven gaat me altijd goed af. Ik vind het erg leuk om steeds weer nieuwe gerechten uit te proberen en hier mijn eigen creativiteit in te stoppen. Overgewicht is een groot maatschappelijk probleem. Dus waarom niet mijn krachten bundelen. Zo is dit gezonde receptenboek ontstaan!”

Reviews

2013-05-13 20:56:49 | By: Natasja vd Ven | Rating:
Het is een leuk boek. Ik heb al verschillende recepten gemaakt. Echt heel lekker en makkelijk klaar te maken.

2013-03-17 14:45:03 | By: Theo van Mook | Rating:
Het boek ziet er heel professioneel uit. Het is echt geschreven door iemand met vakkennis. Lekkere recepten en vooral caloriearme varianten van originele calorierijke gerechten zoals de pizza en de tompouche. Mijn complimenten!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lekker en gezond eten!

Author:

Diana van Koolwijk

Category:

Cookbooks

Number of pages:

150

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-02-2013

ISBN:

978-94-6206-649-6 / 9789462066496

Price:

€ 17,95

Language

Dutch

Rating:

  • (2)