De bloedrode vos

Lily den Ridder

Categorie: Dieren

€ 20,25
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Red is een jonge vos die samen met zijn twee broers, zus en vader in een bos woont. Wanneer het bos wordt bedreigd door mensen, moeten ze vluchten, op zoek naar een nieuwe woonplaats. Red en de anderen moeten vele gevaren trotseren. Uiteindelijk vinden ze een prachtig woud dat afgesloten is van de rest van de wereld. Wanneer ze dit verkennen, merken ze dat ze helemaal alleen zijn. Er zijn geen andere bosdieren te bekennen. Niet veel dagen later komen er steeds meer nieuwe dieren. Het woud krijgt steeds meer inwoners, maar er verdwijnen er een paar op mysterieuze wijze en niemand heeft daarna nog iets van de vermiste dieren vernomen. Wie zit er achter de verdwijningen?

Uit het boek

De lichten van de naderende auto verlichtten het pad, als het konijn niet snel genoeg maakte dat hij wegkwam, zou hij sterven. De andere dieren keken hulpeloos naar de langoor. Niemand had de moed om nog over te steken en niemand wist een manier om het arme dier nog van zijn plaats af te krijgen. Plotseling kwam Bitterzoet in beweging en hij rende het wegdek op.
‘Bitterzoet wat doe je?’, vroeg Red die zijn broertje tegen probeerde te houden. ‘Je kan hem niet meer redden.’
‘Kan ik wel’, zei Bitterzoet. ‘Ik ben snel, ik krijg hem daar wel weg.’
‘Bitterzoet nee!’ Red begon hysterisch te gillen en wilde hem achterna gaan. Walnoot beukte hem bij de weg vandaan.
‘Laat hem’, zei hij rustig. ‘Zijn hart zegt hem wat hij moet doen.’
Bitterzoet probeerde het konijn van zijn plaats af te krijgen. Hij probeerde van alles: duwen, meesleuren, wegjagen, maar niets hielp. De auto kwam steeds dichterbij en het begon steeds harder te regenen...

Over de auteur

“Ik ben geboren op 25 november 1996 en ik woon in Terheijden. Behalve schrijven vind ik tekenen ook heel erg leuk. Ik schrijf al verhalen vanaf mijn achtste, toen waren het nog korte verhaaltjes die grotendeels bestonden uit vier regeltjes en voor de rest uit tekeningen. Toen ik ouder werd ben ik steeds ‘serieuzer’ gaan schrijven. Mijn lievelingsdier is een vos en daarom heb ik hier een verhaal over geschreven.”

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De bloedrode vos

Auteur:

Lily den Ridder

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

296

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

08-02-2013

ISBN:

978-94-6206-676-2 / 9789462066762

Vaste prijs:

€ 20,25