De avonturen van Klaasje Kabouter

Kees Buijs

Category: Children books

€ 14,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is bedtijd voor Klaasje Kabouter. Zijn slaapkamer is boven in de boom. Wanneer Klaasje op bed ligt, heeft hij nog helemaal geen slaap. Zachtjes kruipt hij uit zijn bed en loopt heel stilletjes naar zijn slaapkamerraam. Het is buiten nog niet helemaal donker. Klaasje zet zijn raam op een kiertje open. Maar wat ziet Klaasje daar? Oh, Klaasje, wat doe je toch? Hij zet al een been over de vensterbank van zijn slaapkamerraam en… Dan beleeft Klaasje Kabouter een spannend avontuur met verschillende dieren uit het grote bos.

From the book

Voorzichtig klimt hij van de ene tak op de andere. Klaasje is o zo nieuwsgierig en die donderkoppen, zou Klaasje daar nog aan denken? Echt niet. Zachtjes loopt hij het paadje op dat van zijn boom afloopt het bos in. Hij kent de weg heel goed. Ja, elke dag loopt hij hier te spelen met zijn vriendjes. Nee, Klaasje zal heus niet verdwalen hoor. Maar ben je dan vergeten wat je moeder zei. Ach, niet zeuren, die oude mensen zijn altijd zo bang. Maar Klaasje niet hoor. Nee, denk dat maar niet. Hij gaat het paadje af, daar langs die grote omgevallen boom en hij draait een ander paadje in. Aan het eind van dat pad staat een hele oude dode knotwilg. Klaasje kent die boom heel goed, want samen met zijn vriendjes heeft hij in die boom een hol gemaakt. Net een kamertje waarin je je kunt verstoppen.
Als Klaasje in de buurt van die boom komt, staat hij stil. Wat is dat? Wat ziet hij daar? Het lijkt wel alsof er daar in die boom iets beweegt. Nee, dat kan toch niet, zo in het donker van de nacht. Toch beweegt daar wat. Het lijkt wel alsof er een schaduw is die heen en weer gaat. Een schaduw? Hoe kan dat? Als er schaduwen zijn, dan moet er ook licht zijn. Maar hoe kan er licht zijn daar in die holle wilg. Dat bestaat toch niet!

About the author

"Ik (1944) ben geboren in Leiden. Ik ben getrouwd met Trudy van Iperen. Samen kregen we zes kinderen. Voor het slapen gaan, vertelde ik de kinderen een verhaaltje over Klaasje Kabouter. Met dit kinderboek kunnen veel meer kinderen gaan genieten van de verhalen van Klaasje Kabouter."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van Klaasje Kabouter

Author:

Kees Buijs

Category:

Children books

Number of pages:

60

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-02-2013

ISBN:

978-94-620-6691-5 / 9789462066915

Price:

€ 14,95

Language

Dutch