Zorg boven het maaiveld

Dick de Groot en Paul Janssen

Category: Management
  • (1)

€ 14,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

Ondernemerschap is in iedere zorgorganisatie aanwezig. De kunst is om het boven het maaiveld uit te krijgen en te laten groeien: "Geef ruimte om te ondernemen." De medewerkers komen pas in beweging als zij meer ruimte krijgen voor ondernemerschap en in hun kracht komen. De zorgsector en de patiënten/cliënten zitten er op te wachten. Op boeiende wijze wordt antwoord op de vraag gegeven: "Hoe creëren zorgbestuurders, directeuren en managers ruimte voor intern ondernemerschap en hoe blijven ze daarbij in-control?" In Zorg boven het maaiveld zijn spraakmakende quotes van zorgbestuurders opgenomen. Concrete handvatten worden aangereikt en praktijkcases toegelicht.

From the book

Een interessant boek over een praktisch onderwerp met veel potentieel: "Ontketenen van intern ondernemerschap in de zorgsector".
De vraag is niet of dit ondernemerschap van buiten moet komen. Binnen de organisatie is het ondernemerspotentieel aanwezig. De kunst is het te ontdekken en boven het maaiveld uit te krijgen.
Naast de grote bewegingen van fusies, overnames en herstructureringen is er eindelijk meer aandacht voor het latente ondernemerschap van zorgmanagers professionals en teamleiders.
Volgens de auteurs komen de medewerkers pas in beweging als zij meer ruimte krijgen voor ondernemerschap en in hun kracht komen om de ondernemende plek in te nemen. De zorgsector en de patiënten/cliënten zitten er op te wachten.
Op boeiende wijze wordt antwoord op de vraag gegeven: "Hoe creëren zorgbestuurders, directeuren en managers nu ruimte voor intern ondernemerschap?" En de vraag wordt beantwoord hoe je het proces in-control kunt houden.
In het boek zijn spraakmakende quotes van zorgbestuurders te vinden. Praktijkcases worden toegelicht en concrete handvatten aangereikt.
Een boek voor iedereen die inspiratie zoekt voor intern ondernemerschap.

About the authors

"Dick de Groot:
Ik ben bedrijfseconoom en registercontroller en heb langdurige ervaring in leidinggevende en projectmanagementfuncties in variërende organisaties. Mijn expertise is het maken van businesscases in de zorg en het begeleiden van organisaties naar verzakelijking en meer ondernemerschap.
Paul Janssen:
Ik ben bedrijfskundige en informatiemanager en heb langdurige ervaring in leidinggevende en projectmanagementfuncties. Ik ben opgeleid als coach en teambegeleider en daarin al jaren succesvol. Als ik teams en managers begeleid, maak ik gebruik van RealDrives."

Reviews

2013-04-05 09:06:22 | By: Patricia Engelaar, RealDrives Care&Cure | Rating:
Intern ondernemerschap is noodzakelijk om niet alleen boven het maaiveld uit te komen, maar ook het hoofd boven water te houden als zorgorganisatie. De wijze waarop de Groot en Janssen in hun boek kort en bondig beschrijven hoe er bij medewerkers weer energie kan ontstaan en ondernemerschap bijna als vanzelf ontstaat mits bestuurders lef en empathie tonen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zorg boven het maaiveld

Authors:

Dick de Groot en Paul Janssen

Category:

Management

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-03-2013

ISBN:

978-94-620-6752-3 / 9789462067523

Price:

€ 14,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)