Cover voorkant
Over-leven in de psychiatrie
Over-leven in de psychiatrie

Over-leven in de psychiatrie

Thea Fresco


€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat is jeugdpsychiatrie precies?
Wat gebeurt daar eigenlijk allemaal?
Een beetje praten en zeggen dat ze normaal moeten gaan doen?
En denken ze nou echt dat dat helpt?

Aan de hand van waargebeurde verhalen wordt de lezer meegenomen in een wandeling door de dagelijkse praktijk van een psychiatrische instelling voor jongeren. Door het overdragen van kennis en inzichten hoopt de auteur bij te dragen aan het ontwikkelen van begrip, daar waar het gaat om ernstig zieke mensen, hun behandeling, en de mensen die hen behandelen.

From the book

Moeten

Het is woensdagochtend.
Bij de eerste wekronde treffen we Ilse snikkend in bed aan.
Ilse slaapt niet. Al maanden niet. Als ze door oververmoeidheid even wegdommelt, schrikt ze paniekerig wakker, en verwijt ze haar omgeving, dat men haar heeft laten gaan.
In de eerste gesprekken die we daarover hadden, gaf ze aan dat ze bang was. Bang om in haar slaap te overlijden. Ze is er van overtuigd dat, als ze dood gaat, dat tijdens het slapen zal zijn.
Als je slaapt heb je nergens controle over. Daar wortelt haar angst.
Naarmate er meer gesprekken gevoerd worden, krijgen haar angsten meer vorm. De vorm van dwanggedachten. Stemmen in haar hoofd vertellen haar dat er vreselijke dingen zullen gebeuren in haar slaap. Wie haar uiteindelijk verbiedt te slapen, de stemmen, of zijzelf, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Feit is, dat ze wakker moet blijven om niet te sterven.

About the author

"Ik was jarenlang werkzaam in een instelling voor jeugd-ortho-psychiatrie. Door ziekte werd ik aan het arbeidsproces onttrokken. Daardoor veranderde ook mijn sociale omgeving en netwerk. Ik constateerde steeds vaker dat de meeste mensen geen idee hebben van wat psychiatrie precies inhoudt. Dit resulteerde in Over-leven in de psychiatrie. Een realistisch en leerzaam boek voor iedereen die nieuwsgierig is, of er iets meer van wil weten."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Over-leven in de psychiatrie

Author:

Thea Fresco

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

96

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

08-03-2013

ISBN:

978-94-620-6746-2 / 9789462067462

Price:

€ 16,45

Language

Dutch