Cha'ris heeft het op zijn heupen

Jet Dirksen

Categorie: Dieren

€ 16,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Cha'ris, een jonge Border Collie reu, is vijf maanden oud, wanneer zijn baasje opmerkt dat hij niet goed loopt. Na diverse bezoeken aan verschillende dierenklinieken, blijkt dat hij dubbele heupdysplasie heeft. Mede dankzij een spontane sponsoractie van de Agilityclub van zijn baasjes kan hij worden geopereerd. Cha'ris heeft het op zijn heupen! Letterlijk en figuurlijk! Vanuit zijn bench vertelt een altijd vrolijke Cha'ris zijn dwaze avonturen. Op een leuke, humoristische manier houdt Cha'ris zijn eigen dagboek bij. Voor iedereen, maar vooral voor zijn vrienden van Agility Training Centre, die aan zijn herstel hebben bijgedragen.

Uit het boek

Dikke Mick hoorde of zag een poes en voor Baasje iets kon doen schoten Dikke Mick en Laeta tussen haar benen door, de poort uit, achter de poes aan. Daar stonden we dan. Ik kon niet mee. Weg Laeta, weg Dikke Mick. Baasje riep en floot en ja hoor; daar kwam (schijnheilige) Laeta aan. Ze luisterde toch wel beter dan Dikke Mick, dat mocht gezegd worden. Ook kwam daar een broer van Baasje aan. Die werd bijna omvergelopen door Dikke Mick in haar achtervolging van de poes. Baasje was blij dat Broer er was want die mocht mij terug in de bench zetten en Laeta even terug in de keuken laten. Baasje haalde de riem van Dikke Mick en ging mopperend terug naar buiten. Broer ging ook mee zoeken. Ik zit nu in de bench. Daar komt Laeta aan. HOEWAAH! Die Laeta! Er hangt nog een halve pizza uit haar bek. ‘Oh , Laeta, lieve, lieve Laeta, please.. Mag ik ook een stukje? Ligt ze daar vlak voor mijn neus de pizza van de Baas op te schrokken. Egoïste. Ik hoor de keukendeur. Daar komt Baasje aan, Micky aan de riem met zich mee sleurend. De stoom komt nog zowat uit haar oren. Ik wacht af. Ze weet nog niets. Baasje gaat naar de keuken... ‘LAETA!!!’ Laeta blijft op de bank liggen en kijkt nog heiliger dan dat heiligbeeld dat van het altaar viel. De heilige Madonna in schaapskleren! Komt Baasje aan. Ze buigt zich over Laeta heen, trekt haar bek open en steekt zo haar neus in Laeta’s bek. ‘Gij lelijke schijnheilige hond.’ Voor straf mogen ze niet mee naar de buurvrouw op de koffie. Ze moeten bij mij blijven. Dus géén boterhammetje met paté op een bordje. Na, na, na, na, na....

Over de auteur

"Ik ben in het dagelijkse leven parttime postbode, moeder, huisvrouw en verzorgster van drie honden en een poes. Als een van mijn Border Collies (Cha'ris) heupdysplasie krijgt, begin ik een dagboek bij te houden van zijn ziekbed en herstel. Dit viel zo in de smaak bij vrienden en bekenden dat ik besloot de verhaaltjes samen te brengen in dit boek."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Cha'ris heeft het op zijn heupen

Auteur:

Jet Dirksen

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

136

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

27-06-2008

ISBN:

978-90-8834-407-7 / 9789088344077

Vaste prijs:

€ 16,45