Fixie en Faxie op vakantie

Peter van der Naald

Category: Youth books
  • (1)

€ 17,25
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Fixie en Faxie gaan met de baas op vakantie. Na een lange autorit komen ze aan bij een klein huisje bij een berg. Fixie en Faxie lopen naar de bomen langs de rand van de tuin. Wat ziet Fixie daar in het weiland aan de overkant? In het weiland rent een haas snel weg. Fixie wil wel even achter de haas aanrennen. Hij springt zomaar de weg op achter de haas aan. Op dat moment komt er een bus aan. Zal alles goed aflopen met Fixie?
Fixie en Faxie op vakantie zijn voorleesverhalen over twee honden voor zeer jonge kinderen en kleuters.

From the book

De vijver is net een glimmende spiegel. Er ligt geen sneeuw op. Die is er vanaf geblazen door de wind. De wind is koud. Als Fixie en Faxie naar de vijver kijken en naar het ijs, zien ze zichzelf. Fixie ziet een zwarte hond en Faxie ziet een bruine hond.
Dan wil Fixie snel eens kijken of hij ook andere honden kan zien in de spiegel van het ijs. En... hij stapt voorzichtig op het ijs. Eerst één stap, dan nog een stap. Daarna rent hij het ijs op! De baas roept: "Fixie, stop! Doe dat niet. Dat is gevaarlijk."
Faxie blaft "woef, woef, woef." Maar het is al te laat! Fixie... zakt door het ijs. In het ijskoude, natte water. Fixie schrikt en blaft bang.
Faxie rent naar de baas en blaft ook. Hij is ook bang.. Bang dat Fixie misschien wel verdrinkt.
De baas pakt snel de twee riemen van Fixie en Faxie en knoopt de riemen aan elkaar vast. Dan kijkt de baas naar Faxie en zegt: "Goed vasthouden met je bek, Faxie." Faxie pakt de riem beet en houdt hem vast. De baas gaat op de grond liggen en schuift langzaam op het ijs. Met de riem in zijn hand. Fixie piept en spartelt in het ijskoude water. Het ijs breekt steeds een stukje verder kapot. Snel, snel. Anders zal Fixie misschien wel...

About the author

"Ik (1955) woon in Mûnein bij Leeuwarden. Ik bedenk al verhaaltjes zolang ik vader ben. En dat is al heel lang, want mijn oudste is ruim dertig! Voor het slapen gaan werden er thuis verhalen verteld en avonturen beleefd. Zo ontstonden Fixie en Faxie. Honden die al veel beleefd hebben. Altijd iets spannends, maar met een goede afloop. De verhaaltjes werden niet alleen thuis verteld. Toen ik in het (basis)onderwijs werkte, vertelde ik ook aan de kinderen waaraan ik lesgaf."

Reviews

2013-04-15 19:40:31 | By: Mario Schöpgens | Rating:
Als je het boek “Fixie en Faxie op vakantie’ leest, zie je de kinderen voor je zitten. Je wilt onmiddellijk beginnen met voorlezen. Leuke, aanstekelijke verhalen van mooie avonturen en soms dingen waarvan je vooral moet zeggen dat de kleuters dit beter niet kunnen doen. Maar wel echt zoals het is. Met plezier gelezen en binnenkort zullen we de verhalen over deze twee honden met plezier voorlezen aan de kleintjes.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fixie en Faxie op vakantie

Author:

Peter van der Naald

Category:

Youth books

Number of pages:

142

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-03-2013

ISBN:

978-94-617-6726-4 / 9789461767264

Price:

€ 17,25

Language

Dutch

Rating:

  • (1)