In de nacht … geroepen

Pim Teeuwisse

Categorie: Gedichten
  • (8)

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het hoofdthema van de vierde dichtbundel van Pim Teeuwisse is geïnspireerd door kinderen. Zowel zijn eigen kinderen en kleinkinderen, maar ook de kinderen in Belarus, inspireren hem voortdurend. Werken met en voor kinderen is een belangrijke drijfveer in zijn leven. Het wonder van het ontstaan, maar vooral ook de flexibiliteit en de kracht die in ieder kind schuilt, blijven Pim verwonderen. Naast de gedichten die met dit thema te maken hebben, heeft hij ook zijn dagelijkse emoties aan het papier toevertrouwd.

Uit het boek

In de nacht

In de nacht
geroepen
Nieuw leven
dient zich aan
Een nieuw
bestaan
onderweg

Jij bent
nog niet
en toch
weer wel

Jouw
levensspel
begint
mijn lieve
kind
Kan niet
wachten
jou te ontmoeten
Nog even
tot ik jou
kan begroeten

Tot gauw

Over de auteur

"Ik ben in 1954 geboren in Den Haag, maar woon al lange tijd in Alphen aan den Rijn. Een moeilijke periode in mijn leven deed de auteur in mij ontwaken. Sindsdien stromen de gedichten uit mijn hart. Dit is mijn vierde dichtbundel. Mijn eigen stijl van schrijven, waarin ik mijn emoties goed kan overbrengen, is in deze bundel terug te vinden. Mijn trouwe lezers waarderen deze stijl. Iedere bundel heeft een thema, verweven in de gedichten."

Reviews

2013-12-23 16:12:06 | Door: Farieda | Waardering:
Wederom ben ik ontroerd. Zo simpel verwoord en toch zo complex. Een samenspel van luchtige en gevoelige gedichten. Dat sprak mij erg aan. De tekeningen zijn een mooie aanvulling op het geheel. Ga zo door!!

2013-10-30 07:07:47 | Door: Wendy Storm | Waardering:
Ha Pim, Uiteraard! Ik vind je boek, opnieuw, prachtig. Vooral Jij en Jouw beeld vind ik zo mooi. Wellicht trekt een gedicht ook bij de fase waarin je zit en de ontwikkeling die je meemaakt. Elke keer als ik je gedichten lees spreekt iets anders mij aan. Liefs

2013-07-26 07:37:46 | Door: Peter Jong | Waardering:
Het boekje is weliswaar dun, maar ziet er prachtig uit. Mooie omslag, zowel voor als achter. En leuk opgesmukt door de tekeningen van de diverse kinderen. Wat betreft de gedichten heb ik in grote lijnen de zelfde reactie als die in het boekje, links naast de inhoudsopgave.Je hebt weinig woorden nodig om een bepaald gevoel te omschrijven of nog mooier verwoord een groteske emotie op te roepen. Daarvoor ook mijn complimenten.

2013-06-14 07:49:29 | Door: Alfred | Waardering:
Ondanks dat ik de dichter persoonlijk ken wist hij me weer te raken met elementen in de dichtbundel waar ik geen weet van had. Bij sommige gedichten heb ik wel een traantje weggepinkt, ik ben gevoelig v.w.b. kinderen. Het heeft even geduurd voordat ik het boek had gelezen omdat ik bij sommige gedichten de woorden goed op me wilde laten inwerken. Hij heeft weer een mooi stuk afgeleverd.

2013-04-29 17:23:09 | Door: Linda | Waardering:
Verrassend hoe verschillend de boeken zijn, ook deze onderscheidt zich duidelijk van de anderen: deze gedichten brengen veelal vrolijkheid, bewondering voor de mooie dingen van het leven op mij over! Heel goed passend bij het thema 'kinderen', de tekeningen brengen het geheel tot leven vind ik! Welke mij erg aanspreken zijn: het vertrek, in de nacht en samen Compliment!

2013-04-26 22:38:45 | Door: Annemarie | Waardering:
Van de bundels die ik van Pim Teeuwisse gelezen heb, is zijn laatste boek mijn favoriet. De prachtige vormgeving, de tekeningen van de kinderen, het persoonlijke voorwoord en natuurlijk de mooie gedichten vormen een harmonieus geheel. De schrijver laat zich voor mijn gevoel steeds meer zien en de woorden die dit boek voor mij typeren zijn 'geloof, hoop en liefde'. Aanrader.

2013-04-20 13:17:01 | Door: Denise | Waardering:
Heel mooi geschreven weer! Ik werd van gedicht naar gedicht meegenomen door het boek heen en vond vooral 'verlicht pad' een van de bijzonderste gedichten. Mijn complimenten!

2013-03-27 20:23:23 | Door: Saskia | Waardering:
Erg mooi en ontroerend! Vooral het thema van dit boek: kinderen, spreekt mij erg aan. De tekeningen van de kinderen voegen ook net iets extra's aan het boek toe.Mijn favorieten zijn: in de nacht, schoonheid en samen. Zeker een aanrader!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

In de nacht … geroepen

Auteur:

Pim Teeuwisse

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

56

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

22-03-2013

ISBN:

978-94-6206-761-5 / 9789462067615

Vaste prijs:

€ 14,45

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (8)