Puppyliefde

José Huppertz

Category: Animals
  • (1)

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Puppy’s zijn hartveroverend, vooral als ze net geboren zijn. Iedereen die een hond heeft, weet dat er ooit een fokker is geweest die zijn puppy heeft verzorgd. Maar niet iedereen heeft dat stadium meegemaakt. Thuisfokker José Huppertz geeft een inkijkje in de eerste weken van een puppyleven. Al enkele jaren fokt ze West Highland White terriërs, onder liefhebbers bekend als Westies. En daar komt heel wat bij kijken. Het begint echter allemaal met liefde voor honden. Zonder dat groeit geen nest pups gezond op. Puppy Liefde is een passievol verslag van een hondenliefhebber in hart en nieren.

From the book

Die nacht word ik een keer wakker en automatisch kijk ik dan op de monitor die op mijn nachtkastje staat. Ik zie meteen dat er maar vier witte bolletjes bij Lili liggen en mijn hart bonkt in mijn keel. Vlug vlieg ik naar beneden om te kijken en zie dat er inderdaad maar vier liggen.
Op handen en knieën kruip ik over de kamervloer zodat ik overal onder kan kijken met Lili vlak naast mijn gezicht, want die zoekt natuurlijk mee. En jawel hoor: eentje ligt onder de tv-kast te slapen en eentje onder de grote tafel tussen twee stoelpoten. Lili is door het dolle heen als ik de kleintjes oppak en bij de andere vier terugleg. Ze kruipt er zelf vlug bij en de vondelingetjes beginnen meteen verwoed te drinken om de schade in te halen.
Ik had niet gedacht dat ze zo jong al uit de kist konden komen, maar nu wordt het dus tijd voor een verhuizing. De volgende morgen voeg ik meteen de daad bij het woord en begin de onderdelen van de grote ren van de garage naar de kamer te slepen. Als ik alles in de kamer bij elkaar heb, begin ik het geval in elkaar te zetten. Ik ontsmet alles, leg de grote plastic bak op de bodem en leg er een dikke laag kranten op. Daar bovenop komt een lekker zacht vetbed en klaar is Kees.
Nu begint de grote verhuizing van familie Hond.

About the author

"Ik ben geboren in 1954 en woon met mijn man in Kerkrade. Al mijn hele leven heb ik een zwak voor honden. Dat resulteerde enkele jaren geleden in een kleine hondenkennel, de White Mountain Westiekennel. Vaak vertelde ik anderen over mijn ervaringen als thuisfokker. Op een dag besloot ik het verhaal op te schrijven. Met mijn verslag wil ik laten zien hoe thuisfokken werkt, maar ook benadrukken dat de ware thuisfokker een gepassioneerde liefhebber is."

Reviews

2016-12-22 23:08:53 | By: Richard & Christel | Rating:
Heerlijk boekje voor de westiefans! En voor alle andere hondenfans.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Puppyliefde

Author:

José Huppertz

Category:

Animals

Number of pages:

50

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-04-2013

ISBN:

978-94-6206-809-4 / 9789462068094

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)