In vrijheid naar balans

Josien van der Poel

Category: Animals

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In vrijheid naar balans geeft je een manier in handen waarmee je een start kunt maken om tot werkelijk contact met een paard te komen. Door middel van grondwerk, op basis van lichaamstaal, wordt een basis gelegd van vertrouwen, vriendschap, respect, leiderschap en samenwerking. De communicatie die geleerd wordt, is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van het paard in de kudde. Er zijn oefeningen opgenomen waarmee elke paardenliefhebber zelf de slag kan. De oefeningen helpen je onder andere om te leren grenzen te stellen en vooral om de balans te vinden tussen leiderschap en samenwerking.

From the book

Het belangrijkste doel van het vrij werken met je paard is het ontwikkelen van een contact, een samenspel waarbij het paard constant op zoek is naar dat contact.
Je begint in een kleinere ruimte met het paard los of aan de leadrope, maar de ultieme test is natuurlijk of het paard met je samen wil zijn en werken als hij los is in een grote ruimte. Dit kan de bak zijn, maar zelf werk ik graag in een grote wei. Het paard is dan vrij om van je weg te rennen of zijn eigen ding te gaan doen. Kan je het paard overtuigen om bij je te blijven en met je samen te werken? Vanzelfsprekend zonder enige vorm van dwang! Om het paard mentaal bij je te houden zeg je wel ‘ga niet grazen’.
De basisbehoefte van het paard is grazen. Op het moment dat je een paard hebt dat van nature erg gefocust is op gras, dan helpt het om het paard van het gras weg te kunnen vragen. De keus tussen van je weg lopen en gaan eten, of naar je toe komen en daar een beloning voor krijgen wordt dan makkelijker. Je oefent dit door direct als het paard een stukje met je mee komt hem daarvoor te belonen en daarna terug te wijzen naar het gras.
Heeft je paard nog moeite om contact te houden begin dan, na het werk in de picadero, in een grotere ruimte eerst met een leadrope aan het halster, daarna met de leadrope aan de neckrope en dan pas los. Vergroot de afstand geleidelijk om te voorkomen dat het paard het contact verbreekt. Uiteindelijk kan je het paard vanaf elke afstand naar je toe vragen en om je heen sturen.

About the author

Josien van der Poel (1981) is opgegroeid met paarden. Josien had van jongs af aan een natuurlijke, instinctieve wijze van omgaan met paarden. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel werd ze gevraagd problemen op te lossen bij moeilijke pony’s en later paarden.  In haar ‘achtertuin’ werd een kudde Konikpaarden uitgezet. Vijf jaar lang was Josien daar elk weekend te vinden om de paarden te observeren. Op basis van haar observaties heeft zij haar Josien Methode® ontwikkeld.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In vrijheid naar balans

Author:

Josien van der Poel

Category:

Animals

Number of pages:

70

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-04-2013

ISBN:

978-94-6206-856-8 / 9789462068568

Price:

€ 14,45

Language

Dutch