Waarom nou jij?

Inge van der Bijl-van der Maat

Category: Health

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat begint als een onbezorgde en vrolijke tienertijd, eindigt in een puberteit vol twijfel, verdriet en zorgen. Een tienermeisje krijgt te horen dat haar vader ongeneeslijk ziek is. Hij gaat sterven. Volgens de doktoren al binnen drie maanden. Waarom nou jij? Laat zien wat voor effect dit heeft op de achterblijvende kinderen. Daarmee is dit een boek vol herkenning voor iedereen, jong of oud, die zich in een vergelijkbare situatie bevindt, en leerzaam voor iedereen die er gewoon meer van wil weten.

From the book

Het was wel duidelijk dat papa hard achteruit ging en daarom wilden veel mensen nog een keertje langskomen ‘voor het te laat was’. Zij wilden nog één keer genieten van de altijd aanwezige humor en snedige reacties van mijn vader. En pap, die was verdeeld over al die aandacht. Soms was hij blij met de gezelligheid die al die mensen met zich meebrachten. Maar er waren ook dagen dat hij niemand om zich heen wilde hebben. Hij werd dan te veel geconfronteerd met de reden van het bezoek en kon dat er gewoon niet bij hebben. Dan had hij al genoeg aan de strijd met zichzelf. Hij wilde vooral niet dat mensen zouden zien hoe slecht hij eraan toe was. Daar schaamde hij zich enorm voor.

About the author

"Meestal schrijf ik gedichten. Vooral voor mezelf, maar soms voor publicatie in bijvoorbeeld tijdschriften. Maar over mijn jeugd wilde ik verhalend vertellen. Toen ik vijftien was, kreeg ik te horen dat mijn vader nog maar drie maanden te leven had. De jaren daarna werden mijn familie en ik heen en weer geslingerd tussen hoop en verdriet. In dit boek kun je lezen hoe we dat hebben ondergaan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waarom nou jij?

Author:

Inge van der Bijl-van der Maat

Category:

Health

Number of pages:

62

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-07-2008

ISBN:

978-90-8834-457-2 / 9789088344572

Price:

€ 13,45

Language

Dutch