Holebi In-zich(t)

Marijke Acke en Evy De Wulf

Category: Miscellaneous

€ 18,05
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Holebi In-Zich(t) kan al je vragen beantwoorden. Je hoeft niet holebi te zijn om antwoorden te krijgen. Wat maakt dat we verliefd worden? En hoe zit het met religie en holebi-zijn? Is er echt zo veel haat naar holebi’s toe bij de Islam? Of is godsdienst een flauw excuus om holebi-haat te rechtvaardigen? Kunnen twee mama’s of twee papa’s een kind opvoeden? Hoe ga je ermee om als iemand in je omgeving holebi blijkt te zijn? In dit boek lees je hoe Marijke en Evy met hun ontdekking over hun ware geaardheid omgingen.

From the book

Soms lijkt holebi zijn jammer genoeg wel een modetrend. Hetero vrouwen die ‘in’ willen zijn en het plezier beleven van het verleiden van andere vrouwen, meestal lesbiennes, komen maar al te vaak voor. Meestal hebben zij geen idee waar ze mee bezig zijn. Ondanks dat ze denken dat sommige lesbiennes het leuk vinden de aandacht te trekken van een hetero vrouw, zouden ze wel eens verwonderd kunnen zijn wanneer ze hiermee iemand heel erg kunnen kwetsen. Het maakt dat het ook moeilijker en moeilijker wordt te weten wie lesbisch is en wie gewoon even een pleziertje wil. Hieruit kunnen we alleen maar concluderen dat niet iedereen begrijpt dat holebi zijn niet draait om een modetrend, stoer willen doen, ‘in’ willen zijn of aandacht trekken. Slogans van bepaalde holebiverenigingen kunnen voor commotie zorgen en misverstaan worden door hetero’s, die ook dikwijls denken dat het gewoon ‘cool’ is om holebi te zijn. Maar holebi-zijn is heel wat meer dan een spelletje. Het houdt heel wat meer in dan uitgaan, verleiden en seks. Het houdt heel wat meer in dan alleen maar nieuwsgierigheid, vriendschap of goed kunnen opschieten met iemand.

About the author

"Zeven jaar geleden leerden we elkaar kennen in het uitgangsleven te Gent. Door de jaren heen maakten wij samen heel wat mee waaronder ook het verlies van een goeie vriendin. Nadien verloren we elkaar geruime tijd uit het oog. Toen we elkaar enkele jaren geleden opnieuw tegen het lijf liepen, hadden we heel wat bij te praten. Door al deze gesprekken heen kwamen we op het idee om samen dit boek te schrijven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Holebi In-zich(t)

Author:

Marijke Acke en Evy De Wulf

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

188

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-05-2013

ISBN:

978-94-6206-935-0 / 9789462069350

Price:

€ 18,05

Language

Dutch