Mamba

Geertje Hoefeijzers-Kars

Category: Biographies

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Mamba is een dappere, onzelfzuchtige vrouw uit het voormalig Nederlands-Indië. Ze groeide op in Soerabaya. Op zeer jonge leeftijd moest zij de zorg op zich nemen van haar zusje. Haar leven veranderde drastisch toen zij later - min of meer gedwongen - naar  Nederland vertrok. Verschillende keren keerde Mamba terug naar haar geboorteland om uiteindelijk na de Japanse bezetting en de Tweede Wereldoorlog voorgoed naar Nederland te komen. Geertje Hoefeijzers-Kars heeft Mamba’s biografie boeiend weten te schetsen. Dit is een boek om in één adem uit te lezen.

From the book

Vanaf het vliegveld namen we een taxi naar het huis van mijn tante. Ik wilde haar verrassen. Het adres bleek in een buitenwijk van de stad te zijn. Verbaasd had ik naar het grote huis gekeken en het adres nog een keer gecontroleerd.
Het klopte en we waren over het tuinpad naar de voordeur gelopen. Nog voor we hadden aangebeld, had een jonge vrouw van Willemijn haar leeftijd de deur geopend. Ik schrok me werkelijk lam! Ik stond oog in oog met… Elise.
De gelijkenis was ronduit bizar! Waarschijnlijk was het mijn verbaasde gezicht waarop de jonge vrouw gereageerd had. Ze had zich voorgesteld. "Ik ben Manja, de kleindochter van Elisebeth. Wilt U binnenkomen?"
Met stomheid geslagen had ik haar aangestaard tot Willemijn mij een duwtje had gegeven. Door een grote koele hal was ze ons voor gegaan naar de veranda waar koffie geserveerd werd en waar ze ons het droevige nieuws vertelde.

About the author

"Inmiddels ben ik 73 jaar, en nog steeds een enthousiast schrijfster. Behalve biografieën heb ik nog een zestal boeken geschreven waaronder een streekroman, een verhalenbundel, een kinderboek en vier romans. Ik houd nog steeds een dagboek bij, hoewel dat minder frequent is dan vroeger. Mijn leven is in rustiger vaarwater gekomen. Ik ben een gelukkig mens."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mamba

Author:

Geertje Hoefeijzers-Kars

Category:

Biographies

Number of pages:

244

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-05-2013

ISBN:

978-94-620-6943-5 / 9789462069435

Price:

€ 21,00

Language

Dutch