Jongens die van voetbal houden

Sjaak Baars en Vincent van Beest

Category: Sports and Games
  • (2)

€ 17,35
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jongens die van voetbal houden gaat over een wedstrijd in de sneeuw, over nieuwe buren op de tribune, over een date tijdens de Champions League, over Paolo Maldini en Luis Suarez, over bowlen met Dirk Kuyt, over die ene tegenstander die je op maandagochtend in de trein ziet zitten, en over eindelijk kampioen worden. Korte verhalen waar iedereen die zelf voetbalt of voetbal kijkt zich in kan herkennen. Verhalen voor (en door) jongens die van voetbal houden – die jongens kunnen uiteraard ook meisjes zijn.

From the book

Een training
 
We hebben er zin in dit jaar. De club is nog dicht, maar wij zijn al op het veld.
               
Na tien minuten kunnen al verschillende conclusies getrokken worden: het technisch vermogen is tijdens maanden van inactiviteit niet op magische wijze verbeterd. Ook het uithoudingsvermogen moet traditioneel vanaf het absolute nulpunt worden opgetrokken. Dezelfden als vorige jaren blinken uit en dezelfden staan te schutteren. Ook gaat de rechtsbuiten nog steeds nooit mee terug om te verdedigen. Eigenlijk moet, eerlijk gezegd, iedereen het afleggen van veel meters noodgedwongen uit zijn hoofd zetten.
 
Na een half uur beginnen delen van het lichaam op te spelen; we maken kennis met onze persoonlijke pijntjes voor de komende tijd. Nu worden de grote verschillen in technisch en tactisch vermogen binnen de selectie pas echt duidelijk en wordt de partijvorm een ongelijke strijd tussen het team met vier vaardigen en het team met twee van dat unieke soort.
 
Na een uur klinken de eerste zachte voorstellen tot ‘laatste goal’, die door een deel van de spelers hardhandig worden weggewuifd. ‘We zijn toch geen mietjes.’ Je moet sterk in je schoenen staan om dit te eindigen.
 
Na anderhalf uur ligt de groep dan toch voor dood op het gras. Het meegebrachte water is al lang op, de kleedkamer nog dicht. We moeten ook nog naar huis fietsen. De helft kan niet meer lopen van de blaren en enkelen zijn bezorgd zichzelf nu al voor een paar weken geblesseerd te hebben.
De eerste training was geweldig. Het seizoen kan beginnen.

About the authors

"Sinds 2008 schrijven wij, Sjaak Baars (1987, middenvelder) en Vincent van Beest (1982,  verdediger), voetbalverhalen op ons weblog Voetwerk. De inspiratie voor deze verhalen halen we uit onze eigen wedstrijden, in de kelder van het amateurvoetbal (achtste klasse reserve C), uit stadionbezoeken en voetbalreizen. Onze beste verhalen zijn in herschreven vorm opgenomen in de bundel Jongens die van voetbal houden."

Reviews

2013-06-12 23:07:03 | By: Wim | Rating:
Heb erg moeten lachen om de verhalen die er in beschreven staan, was vaak een feest van herkenning. Ik vond het echt een leuk boek om te lezen en is lees niet zo vaak alleen met vakanties. Zelfs m'n vrouw moest om sommige verhalen erg lachen.

2013-05-31 14:03:16 | By: Jan | Rating:
Ik heb alle stukjes al eens gelezen, daarom kan ik nu al een review schrijven.

Heerlijk herkenbaar! Zelfs voor mensen die niet echt van voetbal houden.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jongens die van voetbal houden

Authors:

Sjaak Baars en Vincent van Beest

Category:

Sports and Games

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

31-05-2013

ISBN:

978-94-620-6938-1 / 9789462069381

Price:

€ 17,35

Language

Dutch

Rating:

  • (2)