Cover voorkant
Een toontje lager
Een toontje lager

Een toontje lager

Anneloes Klunder

Category: Young Adult
  • (2)

€ 17,85

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Romy komt in een nieuwe klas terecht nadat ze is verhuisd. Ze zit sinds de scheiding van haar ouders niet lekker in haar vel en doet op school haar best om aansluiting te vinden bij haar populaire klasgenoten. Maar dan ontstaat er ruzie en staat Romy er ineens helemaal alleen voor. Ook Eva is niet gelukkig op school. Ze wordt uitgescholden en gepest vanwege haar figuur. Dan doet 3 Havo mee aan een zangwedstrijd en noodgedwongen moeten Eva en Romy samen zingen. Onverwachts krijgen ze nieuws te horen, waardoor hun wereld op z’n kop komt te staan.

From the book

Nog maar net op tijd glipte Eva van den Berg het klaslokaal binnen. Haar schouders waren licht voorover gebogen, en terwijl ze naar de grond keek, liep ze zo snel mogelijk naar haar plekje vooraan bij de muur. Ze ging zitten, pakte haar boeken, schrift en etui uit haar Eastpaktas en richtte haar aandacht op mevrouw Ligtenberg. Klikkend met haar pen probeerde ze de fluisterende stemmen en het onderdrukte gelach te negeren. Eva kuchte en ging verzitten. Kon mevrouw Ligtenberg nou eens beginnen met de les?
Het was alsof haar mentor de vraag van Eva had gehoord, want ze klapte in haar handen en riep de klas tot orde.
‘Wakker worden, jongens,’ zei ze met haar opgewekte stem. ‘Het is maandagochtend, we gaan er weer tegenaan met z’n allen. Uitgerust, Michiel?’ vroeg ze terwijl ze knipoogde naar de jongen die tegen de muur hing en uitgebreid gaapte. Hij grijnsde, maar ze gunde hem geen tijd een antwoord terug te geven. Als hij de kans kreeg, gooide Michiel er een gevat antwoord tegenaan.
Pas toen de les al ruim vijf minuten aan de gang was, begon Eva zich wat te ontspannen. Voorlopig was ze veilig. Ze dacht terug aan het moment dat ze de klas was binnengekomen. Vlak voor de tweede bel was ze op het nippertje naar binnen gelopen, zodat er zo min mogelijk tijd overbleef voor haar klasgenoten om vervelende opmerkingen te maken. Toch ontkwam ze er niet helemaal aan. Ze had het heus wel gehoord.
Daar heb je die dikzak ook weer.
Ze is nog maar net op tijd.
Ja, ze loopt niet zo snel door al dat gewicht.
Zag je al haar onderkinnen bewegen?
Wat een varken.
Eva probeerde zich groot te houden en zich niets aan te trekken van de opmerkingen.

About the author

"Ik ben geboren in 1990 en woon in Hengelo. Ik studeer psychologie aan de Universiteit Twente. Mijn hobby’s zijn paardrijden, sporten, films kijken en muziek luisteren. Eerder schreef ik het boek Slome sukkels & Sexy spetters."

Reviews

2015-10-20 14:51:42 | By: Roa Markus | Rating:
ik vind het een super gaaf boek. Echt heel leuk en alles is fictie.

2013-08-13 12:04:07 | By: Els | Rating:
Knap geschreven. Blijft boeien tijdens het lezen. Leuk boek. Echt aan te bevelen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een toontje lager

Author:

Anneloes Klunder

Category:

Young Adult

Number of pages:

128

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-06-2013

ISBN:

978-94-620-6984-8 / 9789462069848

Price:

€ 17,85

Language

Dutch

Rating:

  • (2)