Cover voorkant
De hemel was getuige
De hemel was getuige

De hemel was getuige

Adriaan J. de Bruin

Category: Novels

€ 19,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Albert en Joanna wonen in Zuid Frankrijk. De rust waarvan ze zo genieten is voorbij wanneer Jelle, hun kleinzoon, aankomt. Een vondst in hun tuin brengt hen van het ene avontuur in het andere. Ook de vervolging van de Hugenoten blijkt een rol te spelen. Zelfs hun eigen veiligheid komt in gevaar. Hoe kan het dat een geschiedenis van 900 jaar geleden weer tot leven komt? Heeft de overtuiging van de Katharen en het geloof van de Hugenoten zo’n reikwijdte dat het nu nog levens kan beïnvloeden? Een roman over de streek Languedoc waarin de resten van de geschiedenis nog steeds terug te vinden zijn.

From the book

Aan de voet van het kapot gebombardeerde kasteel, op nog geen vijftig meter van de kerk die hen veroordeelde, werd de eerste brandstapel in deze kruistocht tegen eigen christenen opgericht. Zwijgend gingen deze helden voor het geloof de eeuwigheid in met de overtuiging dat hun ziel naar zijn goddelijke oorsprong terugging. Terug naar God, de goede God. Vrij van elke invloed en last van de slechte god, de duivel. Zagen ze dat voor ogen terwijl de vlammen hun gruwelijke werk deden? De banier wapperde nog steeds toen de hitte hun lichamen verteerden. Hoe velen zouden er nog volgen? Er was geen volksopstand, er was geen protest. Zwijgend ook staan Joanna en Jelle daar met tranen in hun ogen en laten de geschiedenis haar verhaal vertellen. Ze lopen naar de plek waar de gruwelijkheden werden uitgevoerd. ‘Hier moet het zijn Jelle. Hier voor de kerk.’ Op dezelfde plaats staat nu het gemeentehuis. Tussen de kerk en het gemeentehuis staat een gedenkteken. Een steen met een eenvoudige tekst. "ALS CATHARS 1210." Het stuk rots is een herinnering aan een schanddaad. Maar is ook een teken van geloof. Want de duif is nadrukkelijk aanwezig. De steen met de daarin uitgehouwen duif, is een duif die omhoog vliegt. Het teken van ongebondenheid. De duif die net als hun ziel opstijgt naar de hemel. Nee, de duif is hier niet als een teken van vrede. O nee!

About the author

"Sinds vijf jaar woon ik in de prachtige streek van de Languedoc. De geschiedenis die hier nog overal zichtbaar aanwezig is, inspireerde me tot het schrijven van dit boek. Eeuwenoude ruïnes en kastelen vragen erom het verhaal weer te laten herleven. Mijn achtergrond (bouwtechniek) speelt daar zeker een rol in. Met veel plezier heb ik historie en fantasie verweven en met respect een gedeelte van de gedachten en levens van Katharen en Hugenoten beschreven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De hemel was getuige

Author:

Adriaan J. de Bruin

Category:

Novels

Number of pages:

252

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-07-2008

ISBN:

978-90-883-4480-0 / 9789088344800

Price:

€ 19,45

Language

Dutch