De zwarte krijgers

Sietske Hiltsje Visser

Category: Thrillers
  • (4)

€ 20,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Welkom in Argleton, het land dat geregeerd wordt door koning Richard en geteisterd wordt door de zwarte krijgers. Niemand weet waar de zwarte krijgers vandaan komen. Niemand weet hoe het komt dat de zwarte krijgers zo gespecialiseerd zijn, dat ze elke tegenstander gemakkelijk kunnen verslaan. Ze zijn goed te herkennen, ze dragen namelijk alleen maar zwarte kleren. Scarlett is een zestienjarige dorpeling. Als ze op een dag de verwonde kroonprins van Argleton vindt, vraagt hij haar het onmogelijke. Ze moet belangrijke informatie over de zwarte krijgers naar de koning brengen. Scarlett stemt hiermee in en beleeft een lange, gevaarlijke reis.

From the book

Toen ik voor me keek, zag ik nog twee zwarte krijgers naar me toe lopen. Ik begon te rennen. Zonder erbij na te denken duwde ik mensen aan de kant en liep ik naar voren. Ze schreeuwden me nog na, maar ik stoorde me niet aan ze. Toen ik even achterom keek zag ik dat de krijgers het ook op een rennen hadden gezet.
Ik begon nog sneller te rennen en zag dat ik bijna tegen een huifkar met vaten wijn aanbotste. Ik klom op het wiel en kwam zo bij de vaten terecht. Ik haalde mijn dolk tevoorschijn en sneed de touwen door. De vaten lagen los en ik duwde ze van de huifkar. Ze rolden in de richting van de zwarte krijgers. Dat was precies wat ik wilde.
Een andere man zag wat ik aan het doen was en kwam boos op me aflopen. Ik stopte mijn dolk weer in mijn laars. Snel sprong ik van de kar. Hij deed net zijn mond open, maar ik was al weer weg. Allegro kwam steeds meer in het zicht. Ik liep door een soort gang, die wel open was, maar een dak had. Het was volgens mij ook een soort plek om paarden te stallen.
Ik liep door de stallen en gleed onder een paardenlichaam door. Meteen ging ik rechtop staan en rende verder.
Ik sloeg af en botste bijna tegen een groep mensen aan. Ik ontweek ze snel door een paal vast te pakken en me om te draaien. Ik kon zien dat de zwarte krijgers nog steeds achter me waren en dat ze bijna in mijn buurt waren.
Snel liep ik verder, ik kwam bij Allegro en probeerde de teugels los te maken.
Doordat ik zo snel wilde lukte het niet. Ik had het zweet in mijn handen.

About the author

"Ik ben geboren op 7 oktober 1995 te Dokkum. Ik woon samen met mijn familie in het dorp Paesens Moddergat. Na de lagere school heb ik VMBO theoretisch gedaan. Nu volg ik de opleiding pedagogiek aan de Friese Poort College te Dokkum. Het lezen van boeken is één van mijn  grootste hobby´s. Dit heeft geleid tot het schrijven van dit boek. Een vriendin attendeerde mij op uitgeverij Boekscout. Zodoende ligt hier, voor u, mijn eerste boek."

Reviews

2014-03-05 19:09:14 | By: Femke | Rating:
Via een paardenspel ben ik in contact gekomen met haar en het is echt geweldig! Ik raad het zeker aan iedereen aan!

2013-07-20 19:19:42 | By: Danee van den Eijnde | Rating:
Het klinkt heel leuk en spannend. Wat je me verteld hebt over je boek klonk ook al leuk en spannend en ik ben zeker van plan je boek te gaan lezen! groetjes dgvdw

2013-06-21 14:32:00 | By: Hillie Visser | Rating:
Een leuk, spannend boek voor iemand van 17 jaar. Duidelijk en helder geschreven.

2013-06-21 17:32:05 | By: Ytje van de Hulsbeek | Rating:
Ik ben ontzettend trots op mijn nichtje dat zij haar eerste boek heeft uitgebracht. Mooi gedaan hoor!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De zwarte krijgers

Author:

Sietske Hiltsje Visser

Category:

Thrillers

Number of pages:

306

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

21-06-2013

ISBN:

978-94-022-0021-8 / 9789402200218

Price:

€ 20,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)