Cover voorkant
Helden zonder sokken
Helden zonder sokken

Helden zonder sokken

10 Taalfinalisten Kunstbende 2013

Category: Young Adult

€ 15,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met een gevarieerd pakket aan projecten aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren. De kern van de organisatie - de landelijke wedstrijd - wordt in 2013 voor de 23ste keer georganiseerd. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende zoals: Trijntje Oosterhuis, Meysam Noori, Claudia de Breij, Krezip, Abdelkader Benali en Room Eleven. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar kunnen meedoen in categorieën als Muziek, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans én Taal. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen, dit jaar was het thema HELDEN. In deze bundel presenteert Kunstbende Taalfinalisten die de 1e prijs gewonnen hebben tijdens de voorrondes in het hele land.

From the book

Mijn helden

Een held beschermt, is een voorvechter en neemt het op tegen onrecht. Een held hoeft niet per definitie een ‘krachtig’ persoon te zijn, die met voorbedachten rade handelt. Een held inspireert en helpt anderen, is dapper en stelt zichzelf niet boven anderen. Wie zijn dan eigenlijk mijn helden?  

Superman, Nelson Mandela, een verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog, iemand die een klein kind redt? Dat zijn wat mij betreft allemaal helden. Toch zit een held soms dichterbij dan je denkt, zoals iemand die je inspireert of ontroert. Ik weet nog goed, ik was 16 jaar, mijn held Kurt Cobain overleed. Hij maakte muziek die me aansprak en zo kreeg ik een interesse voor rockmuziek.

Was Kurt echt mijn held? Niet echt, maar hij heeft mij wel geïnspireerd. Door zijn muziek ben ik me gaan interesseren voor andere muziek. Ik ging met leeftijdsgenoten mee naar concerten en ik ontdekte op mijn zestiende de wedstrijd van Kunstbende. Ik speelde piano en volgde handvaardigheid als eindexamenvak. Maar het Kunstbende-podium beklimmen, nee dat nooit…
Ik was een held op sokken. Ik durfde niet op het podium.

De schrijvers en dichters in deze bundel zetten wel de stap naar het podium, durfden het aan.
Zij wonnen in diverse provincies in de categorie Taal tijdens de voorronde van de Kunstbende-wedstrijd. Met verhalen en gedichten beklommen ze het podium en wisten ze de jury te overtuigen van hun schrijftalent.

In deze bundel presenteert Kunstbende met trots een tien-tal vrouwelijke helden, zonder sokken!

Marjolein Rietveld
Directeur Kunstbende

About the author

Aan dit boek werkten mee: Julie Droeghaag, Sannemaj Betten, Eden van der Moere, Katarina Laken, Lotte Kok, Lilian Klasens, Louisa Lansdorp, Anne-Marije Sieben, Amber Rozema, Fabienne Simonse.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Helden zonder sokken

Author:

10 Taalfinalisten Kunstbende 2013

Category:

Young Adult

Number of pages:

60

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-06-2013

ISBN:

978-94-022-0028-7 / 9789402200287

Price:

€ 15,45

Language

Dutch