Het dagboek van Maddy

Marion van de Langerijt

Category: Animals
  • (7)

€ 20,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)
Order at the author

Summary

Maddy, een Berner Sennenhond, heeft het in haar eerste twee levensjaren niet zo goed gehad als wenselijk is. Ze is als herplaatser bij Hans en Marion gekomen. Door jarenlange ervaring in de omgang met dit ras hebben zij veel kennis vergaard. Zal het ze lukken om Maddy te rehabiliteren? Het hele proces dat zij met Maddy doormaakten heeft Marion bijgehouden in een dagboek. Een dagboek waarin vele gebeurtenissen uitgebreid beschreven worden, soms met een lach, soms met een traan. De vorderingen, maar ook de terugvallen, nemen de lezers mee in het leven van Maddy, het madammeke.

From the book

Maddy heeft nu in huis haar halsband niet meer om, die doen we dus steeds om voor we naar buiten gaan. Steeds weer iets langer een moment van aanraking en daar gaat ze goed mee om. Waarschijnlijk maakt het feit dat ze zó graag mee naar buiten gaat, het voor haar draaglijk dat we haar aanraken. Ze kan soms echt genieten van even kroelen. In de huiskamer en keuken is ze al steeds meer op haar gemak, ze kan echt lekker gaan liggen slapen en schiet niet meteen overeind als ze iets hoort of als we langs lopen.
Als wij opstaan en naar beneden gaan is het iedere ochtend behoorlijk paniek bij Maddy. Ze snapt er blijkbaar helemaal niets van dat de andere honden zo blij zijn dat ze ons weer zien. Ze slaapt nu in de bijkeuken en trapgat, daar liggen Neaco, Marduk en Carmen ook.
Sowieso vindt ze de bijkeuken niet zo leuk, ze is er nogal gespannen en lijkt het benauwend te vinden, terwijl de bijkeuken toch best groot is. Normaal eten onze honden daar, maar Maddy vindt dat dusdanig spannend dat dat niet altijd lukt en dan neem ik haar mee naar de huiskamer, daar heeft ze meer rust om te eten. Ze eet inmiddels ook brokken.
Tussen de andere honden inlopen vindt ze toch wel erg spannend, ze is erg op haar hoede. Als er soms een tegen haar aan durft te lopen schiet ze meteen in de verdediging en gromt of snauwt tegen ze.
Dit gedrag corrigeren wij meteen door te zeggen dat dat niet nodig is. Toch wordt ze ook steeds nieuwsgieriger naar de andere honden, ze kent duidelijk hun taal niet. Dat is vaak verwarrend voor haar natuurlijk, maar ze wil heel graag leren. Voor Marduk lijkt ze een zwak te hebben.

About the author

Marion van de Langerijt is geboren in 1963 en heeft haar hele leven al dieren om zich heen. Ze is in 1987 getrouwd met Hans en vanaf toen hebben zij samen de zorg voor hun uitgebreide beestenboel. Naast een kleine liefhebberskennel voor Berner Sennenhonden, een ras waar ze beide verknocht aan zijn, lopen er nog poezen, paarden en kippen op hun erf. Marion haalt haar inspiratie om te schrijven voornamelijk uit de dieren.

Reviews

2013-10-10 23:17:00 | By: Hetty van Schaik | Rating:
Het is erg leuk dat Marion een boek heeft geschreven en haar ervaringen wil delen met andere mensen. Het is een prachtig boek geworden met veel tips hoe je met bepaalde karaktertrekken moet omgaan. Hoe de roedel een rol speelt, hoe ze Maddy hebben geholpen en nog steeds helpen. Marion en Hans hebben zich fantastisch ingezet om deze prachtige hond weer een nieuw leven te geven. Wat mooi om te zien hoe zo'n beschadigde hond kan veranderen. Dat is dus mogelijk!

2013-10-06 13:32:13 | By: Jan Heuyerjans | Rating:
Wat een fantastisch verhaal. De manier waarop Marion en Hans een hond een nieuwe kans geven met een geweldige begeleiding, begrip en kennis over het roedel gedrag van dieren en hun Berners. Vooral het consequent zijn is van groot belang. Zelf heb ik ook een herplaatste Berner met gedragsproblemen en heb veel terug kunen vinden in het verhaal van Maddy. Een boek dat voor heel veel honde bezitters een aanrader is, want je komt allemaal wel een zaken tegen waarvan je denkt hoe los ik dit nu op en hiervan kun je heel veel terug vinden in dit boek over een herkansing.

2013-09-25 11:03:40 | By: Ellen Pronk | Rating:
Boeiend boek, ik heb het boek in één adem uitgelezen vooral omdat je wil weten hoe het afloopt met Maddy. Heel knap hoe Marion en Hans Maddy zoveel mogelijk het vertrouwen in de mens hebben teruggegeven, zodat ze weer kan genieten om een blijde hond te zijn. Dit boek is zeker een aanrader voor iedere honden liefhebber vooral omdat er goede tips in staan waar iedere honden bezitter wat aanheeft. Zeker voor een hond met een karakter probleem. Door het boek te lezen ervaar je ook dat er veel liefde is voor Maddy en voor de hele Berner-roedel.

2013-09-20 06:28:16 | By: Marleen van Hees | Rating:
Eindelijk eens een boek over een hond met een karakterprobleem , hoe je daar mee omgaat en hoe je de hond hier Maddy weer hond leert te zijn . Heel intressant en leerrijk boek , hoe je moet omgaan met een roedel en heel veel tips hoe je met karakterproblemen leert omgaan. Knap hoe jullie Maddy weer hebben leren genieten van het leven en weer gewoon hond te zijn . Proficiat met dit hele mooie boek , dat heel makkelijk leest en vraagt naar meer!

2013-09-20 10:08:05 | By: Iris van Deur | Rating:
Dit boek laat je niet los als je eenmaal aan het lezen bent. Niet omdat het een heel spannend verhaal is maar omdat je wil weten hoe het Maddy vergaat. Iedere dierenliefhebber vindt het vreselijk als een dier onrecht wordt aangedaan en wil dan helpen. Dit is wat Hans en Marion gedaan hebben met Maddy en hoe... Ze hebben veel bereikt met haar zo te lezen in het boek en aan het eind wil je weten hoe het verder gaat. Of dat Maddy het volledige vertrouwen in de mensheid weer terug krijgt. In één middag uitgelezen. Het is niet zo dat ik nu denk dat ik dit ook kan want er komt meer bij kijken dan alleen van een 'gewond' dier houden.

2013-09-04 13:03:41 | By: Anke de Jong | Rating:
Het dagboek van Maddy is een mooi verhaal over hoe Hans en Marion en de roedel Berners Maddy weer een fijn leven willen geven waarin ze zichzelf kan zijn en weer hond kan zijn. Het boek is makkelijk te lezen, steeds als ik het had weggelegd, pakte ik het toch weer even om nog een paar bladzijdes verder te lezen. Het vraagt om meer, ik was nieuwsgierig hoe het morgen of overmorgen weer met Maddy zou gaan. Ik heb het gelezen met een lach en een traan maar zeker weet ik dat Maddy nu een goed thuis heeft en een leven waarin ze hond kan zijn. Tevens is het ook een leerzaam boek omdat er uitgebreid beschreven wordt hoe de roedel Berners Maddy opgevangen hebben en dat ze goed weten wanneer ze wat moeten doen. Om haar bijv. iets te leren of om haar bijv. te negeren en het in bepaalde situaties over te laten aan Hans en Marion. Ook wordt er goed in beschreven waarom ze voor een bepaalde aanpak hebben gekozen om te zorgen dat Maddy vertrouwen krijgt in Hans en Marion en ze zo kunnen beginnen aan een nieuwe start met en voor Maddy. Kortom het is een echte aanrader!

2013-09-04 16:16:20 | By: Michelle Bosmans | Rating:
Voor dierenliefhebbers is het een prachtig boek. Zoals Marion met haar honden om gaat, de liefde voor haar dieren, daar mag menigeen een voorbeeld aan nemen. Hoe ze, samen met haar man Hans, Maddy weer het gevoel geeft dat ze een echte hond mag zijn, wordt van dag tot dag beschreven in het boek. De vooruitgangen en ook tegenslagen die Maddy boekt en ondervindt, kunnen eigenlijk amper beschreven worden, maar toch lukt het Marion om lezers mee te nemen in haar wereld van onvoorwaardelijke dierenliefde. Het allermooiste is als je een echt beeld hebt van Maddy, dus Maddy zelf probeert te aanhalen. Maar ook voor lezers die Maddy niet persoonlijk kennen, is het boek geschikt. Stoppen met lezen is bijna onmogelijk...Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het dagboek van Maddy

Author:

Marion van de Langerijt

Category:

Animals

Number of pages:

346

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-08-2013

ISBN:

978-94-0220-046-1 / 9789402200461

Price:

€ 20,45

Language

Dutch

Rating:

  • (7)