Tips voor een gezond & - goedkoop binnenhuisklimaat

Plony Netten-Hoogenboom

Category: Health
  • (1)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen weet dat een mens niet kan werken als hij niet eet. Voor zuurstofbehoefte geldt eigenlijk hetzelfde. Voor alle (hersen)activiteiten heeft ieder mens voldoende zuurstof nodig. Buiten is er normaal gesproken ruim voldoende zuurstof, binnen kan dit door allerlei factoren anders zijn. Als de lucht in huis niet schoon is en het binnenhuisklimaat dus slecht of vervuild, ondermijnt dat de gezondheid. Dit boek leert ons hoe we op een milieuvriendelijke en financieel voordelige manier een gezond binnenklimaat kunnen onderhouden. De lezer wordt geleidelijk aan een expert in isolatie en ventilatie.

From the book

Als de lucht in huis niet schoon is en het binnenhuisklimaat dus slecht of vervuild, ondermijnt dat de gezondheid. De bewoners worden ziek. Vocht en beestjes slopen huizen en gebouwen. Een slecht binnenklimaat kost de samenleving miljarden euro’s per jaar aan ziektekosten. Daar komen de kosten van reparatie of sloop van gebouwen nog eens bij.
We isoleren het dak, de spouwmuur, de vloer: er wordt dubbel glas, of HR++ glas geplaatst vaak zonder roosters, omdat die nogal kostbaar zijn en alle kieren worden keurig dichtgemaakt.

Hoe komen we vervolgens aan de frisse lucht die we allemaal nodig hebben om te ademen en te functioneren?

Het is een vervelend feit, maar in een gemiddelde woning is de binnenlucht twintig tot tweehonderd keer zo slecht als de buitenlucht. Deze vervuiling van het binnenklimaat kost ons als samenleving miljarden euro’s per jaar aan zorgkosten. Los van de reparatiekosten of het vervangen van gebouwen.
Met dit boekje wil ik vooral bereiken dat mensen zich ervan bewust worden dat zuurstof voor onze gezondheid zeker zo belangrijk is als het eten van een boterham. Zonder eten kun-nen we niet leven, maar zonder zuurstof worden we moe en gestrest. Meer zuurstof in uw longen verbetert de kwaliteit van leven.
Iedereen weet dat een mens niet kan werken als hij niet eet. Voor zuurstofbehoefte geldt eigenlijk hetzelfde. Voor werken, leren en alle andere hersenactiviteit heeft ieder mens, groot en klein voldoende zuurstof nodig. Dat geldt natuurlijk ook voor spieractiviteiten. Hersenen van kinderen in de groei kunnen zich door onvoldoende zuurstof niet goed ontwikkelen. Buiten is er normaal gesproken ruim voldoende zuurstof ook al is de buitenlucht niet altijd schoon. Binnen kan dit door allerlei factoren anders zijn.

About the author

"Ik ben in 1953 in Leiden geborenen opgegroeid in het 'Groene Hart', in De Meije. Ik woon sinds 1973 in Vlaardingen. Ik heb twee kinderen en drie kleinkinderen. Ik werk bij een binnenhuis klimaat specialist. Hier ontdek ik telkens weer hoe welkom een praktisch advies hierover is. Door onvoldoende kennis bij isoleren en ventileren kan binnenlucht flink vervuilen. Oplossingen zijn vaak simpel en goedkoop. Mijn opgedane kennis wil ik graag met mijn lezers delen."

Reviews

2015-05-07 09:54:46 | By: Stefan boekweit | Rating:
De meeste lectuur die ik lees voor het gezond krijgen van onze woning gaat over berekeningen, NEN standaarden, normen etc.

Dit is het eerste boek met gewone standaard tips die ik heb kunnen toepassen om het leven van mijn met zware astma levende zoon wat makkelijker te maken.

En sommige dingen hoe logisch ook, daar denk je echt niet eerder aan.

Ik vind dit boek dan ook echt een aanrader voor mensen die problemen hebben met de lucht in huis.

Niet super gedetailleerd in de techniek, gewoon lekker leesbaar.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tips voor een gezond & - goedkoop binnenhuisklimaat

Author:

Plony Netten-Hoogenboom

Category:

Health

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-07-2013

ISBN:

978-94-022-0047-8 / 9789402200478

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)