Cover voorkant
Theodroom
Theodroom

Theodroom

Johan Schaafsma

Category: Novels

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De verteller, die kennelijk in een inrichting verblijft, wil te weten komen hoe ‘het gebied’ waarin hij zich bevindt, ontstaan is. Op slinkse wijze weet hij de hand te leggen op het verslag van Simon de V. (een afvalwaterdeskundige) die zich eveneens op het terrein van Geestelijke Volksgezondheid bevindt. Daarnaast is hij als de dood voor de beste man van Geestelijke Volksgezondheid, Pim v. Weerden. Die zou van plan zijn hem te injecteren met een vloeistof waardoor al zijn gedachten zichtbaar worden. Scherp en soms hilarisch worden mensen en situaties op het terrein van Geestelijke Volksgezondheid beschreven.

From the book

Met vlakke hand til ik het pareltje van de hals van Mirjam en hetzelfde doe ik met het goudkleurige hartje van Lisette. Met geveinsde onhandigheid laat ik ze allebei op de hals terugvallen waarna mijn vingers jachtig over het vel gaan om het kleinood te vangen. De dames van de administratieve ondersteuning slaken kleine gilletjes. Ik kijk opnieuw naar de leden van het onderzoeksteam. Hun glimlach wankelt en hun handen laten ze ongeveer tien centimeter boven het bureau zweven. ‘Is dit een echte parel?’ vraag ik Mirjam en breng mijn gezicht zo dicht bij haar hals dat ze mijn vraag op haar huid kan voelen. Op dezelfde manier vraag ik Lisette of het hartje van echt goud is. ‘Een echte parel en echt goud,’ laat ik de leden van het onderzoeksteam nogal luidruchtig weten, zodra Mirjam en Lisette bevestigend op mijn vraag geantwoord hebben. Ik zie dat hun gezichen beginnen te verstarren en dat hun handen zich van het bureau beginnen terug te trekken. Parel en hartje laat ik op de hals terugglijden. Dan valt mijn oog op hun oorbellen, maar u geeft te kennen dat het zo mooi genoeg geweest is. Mijn handen, al op weg naar hun oortjes, blijven daarom in de lucht hangen als de handen van een dirigent die zelf al genoeg applaus gekregen heeft en nu de leden van het orkest vraagt te gaan staan om het laatste restje applaus in ontvangst te nemen. U verzoekt mij het kantoor van het onderzoeksteam, achteruit lopend, te verlaten en daarbij heel vriendelijk te kijken. En dat is koren op mijn molen. Met de vriendelijkheid van iemand die adieu zegt, die op weg gaat naar iets nieuws en de zwoegers achterlaat in hun duizend maal in- en uitgeademde lucht, loop ik achterwaarts het kantoor uit.

About the author

"Ik ben geboren in Leeuwarden in 1944. Ik werkte onder meer als chemisch analist en later als wiskundeleraar en woon in Siegerswoude (door sommigen Eswood genoemd). Van mijn hand verschenen eerder onder meer twee romans en een novelle. Verder publiceerde ik in diverse bladen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Theodroom

Author:

Johan Schaafsma

Category:

Novels

Number of pages:

220

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-08-2008

ISBN:

978-90-883-4454-1 / 9789088344541

Price:

€ 18,45

Language

Dutch