Zwiep en haptonomie

Jan Wessels en Sytske Wessels

Categorie: Gezondheid

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Haptonomie krijgt steeds meer voet aan de grond in het land van de zorg. De term ‘haptonomie’ valt geregeld. Maar wat is haptonomie nu eigenlijk? En voor wie is het bedoeld? Aan de hand van de belevenissen van en de gesprekken tussen Frans en het eekhoorntje Zwiep wordt stap voor stap duidelijk gemaakt wat haptonomie inhoudt.

Uit het boek

Ik herinner me, nu je het zo vraagt, dat ik voor de eerste keer beukennootjes kreeg. Mijn moeder, de Grote Eekhoorn hebbe haar ziel, stak mij op een dag haar poot toe en vroeg mij te proeven wat daar op zat. Ik likte aan haar poot en het was verrukkelijk; die smaak, die geur, geweldig. Ik vroeg wat het was en zij vertelde me dat dit nou beukennootjes waren, een lekkernij die vooral eekhoorntjes lekker vonden. Zo is het begonnen."
"Juist," antwoordde Frans, "je hebt het al eens verteld, zo begint het meestal."
"Ja," merkte Zwiep diepzinnig op, "alles heeft een begin, zelfs een begin, maar eigenlijk is dat wel raar want waar begint het begin eigenlijk?"
"Zo," zei Frans, "daar zeg je nogal wat. Het begin van het einde, dat ken ik wel maar jouw vraag naar het begin van het begin is niet gemakkelijk te beantwoorden. Dat is een beetje te vergelijken met het woordje nu. Wanneer is het nou nu? Want net als je denkt dat het nu is, is het al geen nu meer."
"Tjonge," zei Zwiep, "dit wordt wel ingewikkeld geloof ik. Als nu er niet is, is er dan wel een straks, het begint me wat te duizelen, ik zal er maar eens een rijmpje over maken, misschien helpt dat."

Als nu er niet is
wordt het vast ook niet later
Ach, heden, de toekomst
is ook niet van gister

Over de auteur

Sytske: "In 2004 besloot ik mijn opleiding Psychologie aan te vullen met een opleiding haptonomie bij Pro Tacte Postma. Van jongs af aan speel ik met taal en toen het eerste idee voor een informatief, speels boek over haptonomie op tafel lag, heb ik hier met plezier aan meegewerkt."
Jan: "Met Sytske deel ik de passie voor haptonomie en taal. Ik volgde dezelfde opleiding Haptonomiek als Sytske. Vanaf 2010 werk ik als haptocoach."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Zwiep en haptonomie

Auteur:

Jan Wessels en Sytske Wessels

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

54

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

02-08-2013

ISBN:

978-94-0220-096-6 / 9789402200966

Vaste prijs:

€ 14,45