Door groene ogen

Nienke Hendriks

Category: Novels
  • (4)

€ 19,85
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoewel Eloïse na een vervelende relatie helemaal klaar is met mannen, kan ze de prachtige groene ogen van een zeer aantrekkelijke man niet uit haar hoofd zetten. Tegen haar verwachting in lijkt hij ook wel iets in haar te zien. Eloïse kan echter niet met het onzekere gevoel omgaan dat haar prille relatie met zich meebrengt. Haar doel om wat af te vallen verandert langzaam maar zeker in een heftige strijd die haar steeds verder de diepte in sleurt. Ze ontwikkelt een eetstoornis. Een levensverhaal waarin liefde, kracht en hoop de boventoon voeren.

From the book

Ik weet niet waar het mis is gegaan, maar ik voel mijn levenslust met de dag afnemen. Het afvallen beheerst mijn gedachten, ik ben er vanaf het moment dat ik wakker word tot het moment dat ik weer naar bed ga mee bezig. Slapen doe ik nauwelijks meer door de knagende honger die me wakker houdt. Het voelt goed om mijn maag te voelen knorren, want dat betekent dat ik niet teveel gegeten heb. Mijn dag bestaat uit wegen, calorieën tellen en manieren verzinnen om Daniël om de tuin te leiden. Ik probeer zo weinig mogelijk te laten merken en ga gewoon door met mijn dagelijks leven, maar het kost me steeds meer moeite. Ik ga alleen nog maar naar de hoorcolleges die mij echt zinvol lijken en voor de rest dood ik mijn tijd op de bank of in bed. Ik wil niemand meer zien, ik bel niemand meer en ik heb al in geen eeuwen meer op mijn Facebook-account gekeken. Iets wat ik normaal om het uur deed. Mayke en mijn andere vriendinnen proberen regelmatig een afspraak met me te plannen, maar ik houd de boot af. Mijn studie is mijn alibi, ik geef aan dat ik het te druk heb. Niets kan meer mijn aandacht trekken, het interesseert me gewoon allemaal niet meer. Ik voel me ellendig, misselijk en doodmoe. Omdat Daniël zo ontzettend druk is met zijn werk, leven we een beetje langs elkaar heen de laatste tijd. Ik zie hem ook nauwelijks meer. Als ik eindelijk eens uit bed kom rollen, is hij al uren aan het werk. Hij is na zijn werk gewoon te moe om uitgebreid op dingen in te gaan, en hij valt vaak al op de bank in slaap voordat we gaan eten. Hierdoor wordt het mij wel erg makkelijk gemaakt om mijn worsteling met eten, of beter gezegd, het niet eten, door te zetten. Waar ik normaal altijd veel moeite had om tegen mensen te liegen, verzin ik nu de ene naar de andere leugen om maar niet te laten blijken dat ik een groot probleem heb. Want dat het een probleem aan het worden is voel ik aan alle kanten. De controle die ik erover leek te hebben, neemt met de dag af en ik voel de touwtjes steeds verder uit mijn handen glippen.

About the author

"Ik ben geboren op 23 mei 1985 in Nijmegen en woonachtig in Breda. Naast mijn werkzaamheden als Oefentherapeut Cesar studeer ik Toegepaste Psychologie. Ik ben tevens werkzaam bij een stichting die vrouwen met eetstoornissen begeleidt. Als kind schreef ik graag verhaaltjes en na een vervelende periode in mijn leven besloot ik het schrijven weer op te pakken. Zo is mijn roman Door groene ogen tot stand gekomen."

Reviews

2014-02-23 21:33:34 | By: Iris van Dijk | Rating:
De onderwerpen die in dit boek aan de orde komen zijn allerminst luchtig. De schrijfster ziet kans dingen niet mooier te maken dan ze zijn, zonder in een enorm drama te schieten. Respect daarvoor. De hoofdpersonen hadden zo makkelijk ten onder kunnen gaan in de draaikolk van emoties, maar hun openheid, liefde en veerkracht hebben dit kunnen voorkomen. Een inspiratie voor velen, waaronder mijzelf.

2014-02-10 12:39:24 | By: Erik Hendriks | Rating:
Een indrukwekkend, persoonlijk, verhaal.
Licht autobiografisch getint, leest gemakkelijk weg en een eyeopener voor mensen met een eetstoornis; verdriet, hoop en liefde wisselen elkaar af.

2014-02-09 18:43:58 | By: Marlon | Rating:
Ik vond het een mooi levendig boek, kon me goed inleven in de hoofdpersonages.
Aangrijpend en ontroerend, echt een aanrader!

2014-02-09 22:01:32 | By: Sanne | Rating:
Ik vind dat het boek duidelijk weergeeft dat hoe goed je ook met je verstand kan relativeren, je gevoel je op een hele andere manier kan laten reageren op situaties. Het boek heeft me geraakt door de duidelijk beschreven gedachtes en gevoel van de karakters. Door de diversiteit van tegenslagen denk ik dat ieder die dit boek leest iets herkend en er iets positiefs uit kan halen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Door groene ogen

Author:

Nienke Hendriks

Category:

Novels

Number of pages:

272

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-08-2013

ISBN:

978-94-022-0138-3 / 9789402201383

Price:

€ 19,85

Language

Dutch

Rating:

  • (4)