Groente van A tot Z

Nicole van Leeuwen

Category: Cookbooks
  • (1)

€ 20,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Creatief bezig zijn met eten is Nicole van Leeuwen wel toevertrouwd. Van niets iets moois en lekkers maken vindt zij het allerleukst. Nicole van Leeuwen is een ware groentegrootmeesteres. Met haar kookboek Groente van A tot Z biedt zij het allerbeste aan traditionele en eigentijdse groentegerechten. Je zult snel haar enthousiasme voor groenten delen. Wellicht word je zelfs net zo verliefd op koken!

From the book

Wokken, smoren en stomen. Dit kan allemaal met paksoi. Een veelzijdige groente dus. Eenvoudig te verwerken en verrassend bovendien. Paksoi maakt veel kans de nieuwe favoriete gezinsgroente te worden. Door zijn frisse en zachte smaak valt paksoi makkelijk in de smaak bij kinderen.

‘Soi’ is het Chinees voor kool. Toch kun je met paksoi alle kanten op, niet alleen de oosterse. Je kunt de groente ook in Hollandse gerechten verwerken, bijvoorbeeld rauw in stamppot in plaats van andijvie. Of roerbak de groenten maximaal 3 minuten; lekker met krielaardappeltjes en een gehaktbal. Rauw in een salade kan de groente ook klaargemaakt worden.

Paksoistamppot

1 kilo aardappelen
1 klontje boter
scheutje melk
zout & peper
snufje nootmuskaat
1 paksoi
blok rooktofu
handje gemengde kiemen

Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten en maak er met boter, melk, nootmuskaat, zout en peper een mooie puree van.
Was de paksoi, laat de groente uitlekken en snijd in hele smalle repen. Meng de groente beetje bij beetje door de puree. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe. Laat de stamppot door en door warm worden en serveer. Garneer met de kiemen.

(...)

Gemengde kiemen: een boost van gezondheid

Kiemen, zoals bijvoorbeeld alfalfa, zijn de beginnende plantjes van zaden. Lekker en gezond op een broodje met kaas en tomaat of door een salade. Vers in de soep zijn ze een heerlijke knapperige toevoeging.

Kiemen zijn zeer rijk aan uiteenlopende voedingsstoffen zoals zink, fosfor, kalium en linolzuur. Het is tevens een zeldzame plantaardige bron van vitamine D en eiwitten.
Een heel jaar door kunnen zaden tot ontkieming worden gebracht. Nagenoeg alle eetbare zaden en pitten kunnen gebruikt worden voor ontkieming.
Je kunt dit makkelijk zelf doen en het staat nog leuk in de vensterbank van je keuken ook! Vraag er maar eens naar bij de plaatselijke natuurvoedingswinkel.

About the author

"Van oorsprong ben ik journalist en public relations consultant. Na de School voor Journalistiek ben ik tien jaar werkzaam geweest bij verschillende organisaties. In die tijd groeide mijn interesse in gezond en lekker eten. Tegenwoordig werk ik als zelfstandig publiciste en voedingsdeskundige. Ik heb reeds twee kookboeken geschreven: ‘Smullen met pompoen’ en ‘Avocado Anders’. Deze werden enthousiast onthaald door de Nederlandse pers en de pompoen- en avocadoliefhebber."

Reviews

2013-09-03 00:01:32 | By: Auke Attema | Rating:
Heerlijk als je van gezondheid houdt! Gemakkelijke recepten voor alles wat ik maar in de koelkast (nog) heb liggen. Leuke weetjes over gezonde groente zoals tarwegras. Bedankt voor de tips!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Groente van A tot Z

Author:

Nicole van Leeuwen

Category:

Cookbooks

Number of pages:

306

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-08-2013

ISBN:

978-94-0220-133-8 / 9789402201338

Price:

€ 20,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)