Met de Franse slag

Jean Stroek

Category: Miscellaneous
  • (4)

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat is een nurn? Wat doet ie en wat maakt hem of haar gelukkig? Anders dan anderen geeft de nurn een geheel eigen invulling aan het leven. Zo zit ie het liefst in de provence op de camping, intens genietend van eigen ijdelheid en beperkingen. In een vermakelijk kort scenario wordt een fictief gezinnetje beschreven aan de hand van leuk verward gedachtegoed en merkwaardige kijkjes op het leven. Een kort doch energiek relaas met humor dat het begrip nurn inhoudelijk en letterlijk verklaart.

From the book

Bezweet nam ze haar tweeling in ontvangst en parkeerde ze tussen de boodschappen op de bank. Ietwat gespannen greep ze naar een flesje wijn om de paracetamol mee weg te spoelen. Na de rozige inwerking scheen ook het zonnetje weer in haar bol en het werd toch eens tijd om haar nu ernstig in elkander geklitte haardos te gaan ontwarren. Wat quality-time, dat had ze wel verdiend en met de revlonfles onder de arm geklemd verliet ze de sleurhut op poten.
De tweeling viel, één voor één, van de bank en begon te krijsen om aandacht maar mede door vallend water en schuim in de oren werden ze geheel en al aan hun lot over gelaten. Het ventje begon hard te zuigen op een fles Dubro en het meisje had een butagasflesje gevonden om haar zuigreflex eens op uit te testen.

About the author

"Ik ben geboren in Rotterdam in 1964. Na mijn studie over gaatjes en praatjes praktiseer ik mijn verworven kennis nu in het Zuiden van het land. Op middelbare leeftijd sloeg verveling en stress door absurde overheidsmaatregelen toe en ben ik korte verhaaltjes gaan schrijven. Deze verhaaltjes schreef ik in het kader van een zelfopgelegde therapie. Na vaak gehoord te hebben dat ik dit of dat eens in een boek zou moeten gieten, heb ik dit nu na lange tijd besloten. Mijn schrijfwijze mag ‘apart vlot’ genoemd worden en kenmerkt zich door absurde associaties die lekker weglezen."

Reviews

2013-10-19 19:45:18 | By: Everdien | Rating:
Wat een heerlijk verhaal, wat heb ik gelachen en genoten. We want more!!!!

2013-09-24 18:26:03 | By: Vanessa
Heerlijk kunnen lachen. Waar een klein boekje groot in kan zijn, benieuwd of deze schrijver nog meer in petto heeft.

2013-09-21 00:00:36 | By: Neeltje | Rating:
Na een uurtje met pijnlijke kaken van een grote grijns uitgelezen weggelegd. Een humoristisch verhaal met werkelijk absurde hoofdpersonen. Bovendien werd ik mij bewust van het feit dat ik onbewust misschien toch al vele nurns ben tegengekomen in het leven... ;-) Zeker aan te bevelen!

2013-09-13 12:26:36 | By: Monique | Rating:
In één adem uitgelezen en smakelijk gelachen. Pakkend geschreven met hilarische en onverwachte gedachtensprongen. Een nurn herkennen is een kunst apart maar het nurn-gevoel ook daadwerkelijk kunnen overbrengen aan iemand die geen idee heeft wat of wie een nurn is, is toch wel moeilijk. Goed gelukt. Een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Met de Franse slag

Author:

Jean Stroek

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

56

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-09-2013

ISBN:

978-94-022-0192-5 / 9789402201925

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)