Cover voorkant
Ik kan het niet! Over faalangst
Ik kan het niet! Over faalangst

Ik kan het niet! Over faalangst

Carolijn de Beij

  • (1)

€ 15,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Veel kinderen kampen met faalangst. Ze zijn bang om fouten te maken en gaan daarom steeds meer situaties vermijden. Daardoor krijgen ze niet de gelegenheid om te ervaren dat hun angst meestal onterecht is. En zo krijgen ze niet de kans een gezond zelfbeeld op te bouwen. Dit boek gaat over Falerie, die van een ‘spiegoloog’ leert hoe zij kan omgaan met haar faalangst. Ze leert hoe ze haar paniekgedachten kan omzetten in helpende gedachten, waardoor ze spannende situaties met meer zelfvertrouwen tegemoet gaat. Dan ziet ze dat ze veel dingen best goed kan, en dat fouten niet rampzalig zijn.

From the book

Lief Dagboek Weet je wat ik vet eng vind? Als juf mij iets vraagt in de klas! Vooral als het een som is. Dan denk ik: "ik weet het niet". En dan krijg ik het heel warm. Mijn hoofd wordt vuurrood. Ik denk dat iedereen dan naar me kijkt. Dan ga ik het antwoord raden. Ik ben bang dat juf dan boos wordt. En dat de kinderen me gaan uitlachen. Juf: Falerie is niet dom. En ze kan best goed rekenen. Maar ze denkt dat ze het niet kan. En ze denkt dat ze geen fouten mag maken. Ze denkt dat anderen haar uitlachen. En ze denkt dat ik boos word als ze iets verkeerd doet. Ze heeft dus een heleboel gedachten die niet kloppen. Die gedachten zijn het probleem.

About the author

"Ik ben psycholoog/gedragstherapeut en moeder van vier (faalangstige) kinderen. Mijn kinderen hebben hun angst om fouten te maken niet van een vreemde; ik ben ervaringsdeskundige op dat gebied. Gelukkig heb ik geleerd ermee om te gaan, mede dankzij de cognitieve gedragstherapie, de meest toegepaste én meest effectieve therapievorm van dit moment. Ik wil mijn ervaring en kennis inzetten om kinderen van hun faalangst af te helpen, zodat ze een gezonde dosis zelfvertrouwen kunnen opbouwen."

Reviews

2015-09-25 09:45:27 | By: l.h | Rating:
Dun, duidelijk, WERKT! Echt een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik kan het niet! Over faalangst

Author:

Carolijn de Beij

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

32

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-08-2008

ISBN:

978-90-883-4437-4 / 9789088344374

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)