Cover voorkant
Glimlachverhaaltjes - Maartje
Glimlachverhaaltjes - Maartje

Glimlachverhaaltjes - Maartje

Jack van Sebille

Category: Youth books
  • (1)

€ 14,95

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Maartje is een heel gewoon meisje, dat soms de gekste dingen meemaakt. Haar oma moet altijd en overal plassen en haar kat wordt aangevallen door een buikspreekpop. Glimlachverhaaltjes is een bundel korte voorleesverhaaltjes. De verhaaltjes gaan over de dagelijkse avonturen van een klein meisje. Vrolijke avonturen waar kinderen erg om zullen lachen. Maar ook een paar serieuzere verhaaltjes over Poes die ziek wordt en Maartje die een vies pilletje moet slikken als ze zelf ziek is.

Een mooi kinderboek met vrolijke illustraties. Zeer geschikt om uit voor te lezen, bijvoorbeeld vlak voor het slapengaan. Ook leuk om cadeau te geven.

From the book

Maartje schrikt wakker. Het is pikkedonker. Midden in de nacht. Even weet ze niet waar ze is. O ja, bij oma en opa. Nu weet ze het weer. Er ritselt iets buiten, bij het raam. Wat zou dat zijn? Misschien wel een eng beest. Oei oei, Maartje begint bang te worden. Ze wil haar knuffel pakken. Hé, waar is Spikkel? Ze kan hem niet vinden. Ze zoekt aan de ene kant van het bed. Ze zoekt aan de andere kant van het bed.
Spikkel is er niet. Maartje wordt nu toch wel erg bang.

Ineens weet ze het. Spikkel is nog beneden. In de huiskamer. Helemaal alleen. Maartje is opeens niet meer zo bang. "Lampje. Ik ga Spikkel even halen. Ik ben zo terug", fluistert ze tegen het nachtlampje. Het lampje lacht terug.

Maartje loopt voorzichtig de trap af. Gelukkig is het licht beneden in de gang nog aan.
Ze doet de deur van de huiskamer open en gluurt om het hoekje. Achter in de kamer ziet ze iets roze. Daar zit Spikkel. "Niet bang zijn. Ik kom al", roept Maartje. Ze loopt de huiskamer in en dan gebeurt het...

About the author

"Ik ben geboren in 1955, getrouwd met Marloes. Samen hebben we een dochter (Lean, 1982) en een zoon (Bram, 1985). Lean heeft ‘de Kroelioos’ ontdekt, gezellige badstof knuffels waar kinderen gek op zijn. Ik verzin verhaaltjes bij deze knuffels en vind dat zo leuk dat ik beter wilde leren schrijven voor kinderen. Dus ik ging ‘op cursus’. Daar kwamen de verhaaltjes over Maartje met haar knuffel Spikkel Kroelio vanzelf. Lean heeft de illustraties erbij gemaakt."

Reviews

2017-06-10 17:23:56 | By: Marie-Louise | Rating:
Een erg leuk boekje. Mijn kleinkinderen genieten ervan.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Glimlachverhaaltjes - Maartje

Author:

Jack van Sebille

Category:

Youth books

Number of pages:

46

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

20-09-2013

ISBN:

978-94-022-0218-2 / 9789402202182

Price:

€ 14,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)