Ja-ik-kook-ook

Imelda Van Goethem

Category: Cookbooks
  • (3)

€ 19,35
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ja-ik-kook-ook is een uniek en waardevol kookboek. Met een boeiende persoonlijke introductie legt de auteur haar Belgische culinaire achtergrond uit. Hierna volgt een interessante lijst van nuttige tips en adviezen. Denk hierbij aan praktische tips om je huis en je tafel te versieren en in feeststemming te brengen en internationale recepten van voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Ook zaken als het bakken van brood, die de auteur in een modern jasje heeft gestoken, worden niet vergeten. Dat is nog niet alles: de auteur geeft voorraadtips, gezondheidstips en interessante aanbevelingen om een goede gastvrouw/-heer te zijn. Kortom, een naslagwerk voor ieder huishouden.

From the book

Het is zo jammer dat we vergeten zijn hoe onze ouders en voorouders zoveel dingen op ambachtelijke wijze maakten. Hiermee waren ze uren, dagen en avonden bezig, maar het maakte hun leven zinvol. Veel mensen vinden dat het in deze tijd van drukte, stress, snelheid van handelen en doen, het Internet, de moderne media en supermarkten waar alles kant-en-klaar voorhanden is, het zinloos zou zijn om die dingen, die je veel sneller en goedkoper kant-en-klaar in de winkel kunt kopen, zelf te maken. Deze mensen vergeten daarbij dat de prijs in de meeste gevallen alleen al een teken van waarschuwing zou moeten zijn en dat het dan ook nooit kan dat alle ingrediënten zuiver en van goede kwaliteit zijn. Wil je als goede moeder deze dingen aan je kinderen voorzetten? Staat de gezondheid van je gezin en jezelf dan niet voorop bij de keuze van voedsel? Daarnaast mis je de zaligheid en het genot dat het lichaam ervaart door zelf gezonde, vezelrijke, mineraalrijke, vitaminerijke en zuivere ingrediënten, 'zonder toevoegingen', te kopen en daar een prachtig, heerlijk ruikend en fantastisch uitziend eigen product van te maken. Dat trotse en fijne gevoel dat je ervan krijgt als je beseft ‘dit heb ik zelf gemaakt’ en je gezin of je gasten je complimenteren voor al het heerlijks dat je op tafel hebt getoverd. Dat is alleen al een goede reden om simpele maar heerlijke gerechten, 'zelf' te (leren) maken in je eigen keuken.

About the author

"Ik werd 53 jaar geleden in België, als jongste meisje uit een gezin van twaalf kinderen, geboren. Van mijn moeder kreeg ik het culinaire gebeuren met de paplepel ingegoten. In 1990 vestigde ik mij in Nederland waar ik mijn passie en liefde voor eten en koken in 2013 dan eindelijk kon vastleggen in mijn eerste kookboek. Ik hoop dat u ervan geniet!"

Reviews

2015-01-25 20:03:08 | By: Beppie Jollie | Rating:
Een zeer prettig en fijn in het gebruik kookboek. Aanrader!!

2013-10-09 15:54:45 | By: Bibi Louis | Rating:
Een leuke en originele kijk op koken en feestjes geven. Absoluut de moeite waard! X

2013-09-28 08:14:09 | By: Julien Van Goethem | Rating:
Een originele benadering. Succes verzekerd. Mooi gebracht.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ja-ik-kook-ook

Author:

Imelda Van Goethem

Category:

Cookbooks

Number of pages:

222

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

27-09-2013

ISBN:

978-94-0220-222-9 / 9789402202229

Price:

€ 19,35

Language

Dutch

Rating:

  • (3)