Kus van Afrika

Laura Dijkhuizen

Category: Biographies
  • (1)

€ 19,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer de pas geadopteerde baby onverwacht in haar armen overlijdt, maakt Laura een bijzonder proces door. Aan de hand van haar liefde voor Afrika vertelt zij van haar worsteling met het geloof en het lijden dat zij om zich heen meemaakt. De motivatie om op een positieve manier met haar stichting Sarinha een verschil te maken, geeft blijk van de veerkracht en doorzettingsvermogen van de schrijfster. Het is een indringend verhaal maar met een goede balans tussen lief en leed, hoop en vrees, geluk en verdriet. Het verhaal pakt, neemt mee en ontroert. Oprecht en vol leven.

From the book

De nachtmerrie
 
Mijn man draagt het zelfgemaakte kistje. Ik kleed Raquel aan met de mooiste kleren die ik heb meegenomen. Verbijstering, heel diep verdriet. Een priester die zegt dat ik mijn geloof vast moet houden. De zon die weer opkomt en de dag van de begrafenis aankondigt. Het is zondag. Ze wordt begraven op een zondag voordat de mis begint, zodat de priester erbij kan zijn. Wij klampen ons aan elkaar vast, iedereen huilt. Het voelt zo leeg, zo onwerkelijk, dit gebeurt niet echt, niet met mij.
 
Ver van mijn kinderen, mijn familie en vrienden doorleef ik één van de meest intense en verdrietigste momenten van mijn leven. Mijn kind wordt begraven in de grond van Afrika, op een godverlaten begraafplaats waar al veel te veel kleine heuveltjes met een kruisje erop boven het lange gras uitsteken. Dit hoort niet, zo is het niet bedoeld. Dit is niet goed!
 
Ik ga mee in de carrousel, doe wat ik moet doen maar voel mij leeg van binnen. Ik huil, we huilen allemaal veel. Al sterven er veel kleintjes uit het weeshuis, dit is heel wrang. Raquel was kerngezond, ze had een toekomst voor zich. Een familie die van haar houdt en alles voor haar over heeft. Ik wil het woord niet opschrijven maar ik ontkom er niet aan: waarom? Waarom Raquel, waarom op dit moment? Waarom vlak na de adoptie en waarom als wij er net zijn? Waarom heb ik zo weinig tijd met haar gehad? Waarom hebben haar zussen en opa en oma haar niet mogen zien? Waarom ligt ze daar zo alleen in die koude aarde op dat verschrikkelijke plekje in Mozambique? Waarom, God?

About the author

"Ik reis regelmatig voor mijn stichting naar Afrika. Naast mijn geloof en mijn gezin heeft dit mijn leven veranderd. Samen met mijn  man heb ik zes dochters waarvan er één al in de hemel woont. Ik ben op latere leeftijd theologie gaan studeren en denk beroepsmatig na hoe christenen inspirerend aanwezig kunnen zijn in de maatschappij. Samen met stichting Sarinha span ik mij in voor onderwijs en identiteitsontwikkeling van jongeren in Mozambique."

Reviews

2013-10-09 18:30:17 | By: je mam | Rating:
lau ,

wat ik gelezen heb, wauw het is net of het gister is gebeurd, zo schrijf jij.Je kunt het niet droog houden.
Ik denk dat de mensen die deze boek kopen, het aan een stuk uitlezen, je krijgt van mij een heel dikke tien.
liefs je mamWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kus van Afrika

Author:

Laura Dijkhuizen

Category:

Biographies

Number of pages:

244

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

04-10-2013

ISBN:

978-94-022-0253-3 / 9789402202533

Price:

€ 19,55

Language

Dutch

Rating:

  • (1)