Pieter ligt in het ziekenhuis

Sabrina Klene-Derks

Category: Youth books
  • (4)

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Eigenlijk bestaan er niet veel verhalen over kinderen in het ziekenhuis. Dat is ook wel logisch, want wie wil er nu naar het ziekenhuis? Toch maken veel kinderen een ziekenhuisbezoek mee met alle spanningen die daarbij horen. Daarom vertelt Pieter over de onderzoeken waar hij mee te maken krijgt, legt hij uit wat een sonde is en hoe de kinderarts ontdekt dat Pieter koemelkallergie heeft. Naast de minder leuke onderzoeken beleeft Pieter ook leuke momenten in het ziekenhuis. Ga je mee?

From the book

De dokter onderzoekt me van top tot teen, maar ik vind dit een beetje eng en begin te huilen.
Mama troost mij en blijft tegen mij praten. Ik vind het namelijk fijn om mama’s stem te horen. Mama vertelt mij dat de dokter even aan mijn buikje wil voelen en luisteren. Omdat mama mij vertelt wat de dokter doet, is het een stuk minder eng.
Ik blijf met grote ogen naar de dokter kijken. Ik zie hoe zij aan mijn buikje voelt en met een raar apparaat naar mijn buikje luistert. Gelukkig doet het geen pijn.

About the author

"Ik ben trotse moeder van een zoon. Onze zoon heeft in zijn eerste levensjaar veel tijd door gebracht in het ziekenhuis. Ik zag hoeveel impact dit op kinderen had. Daarom wilde ik wat met onze ervaringen doen. Ik hoop met mijn boek andere kinderen te kunnen helpen en hun het gevoel te geven dat het niet erg is om te huilen, lachen of bang te zijn, maar vooral dat ze niet alleen zijn."

Reviews

2015-11-27 12:50:34 | By: karen | Rating:
Vol bewondering het boekje gelezen. Zo duidelijk en ook voor kleine kinderen zo begrijpelijk. petje af kijk met vol enthousiasme uit naar Sabrina haar volgende boekje.

2015-02-27 18:03:43 | By: Vera Janssen | Rating:
Ik heb het boekje gekocht ten eerste omdat Sabrina een hele goede vriendin van ons is en ik heel veel bewondering heb dat zij dit boekje heeft geschreven terwijl haar eigen kleine man zo ziek was.
Petje af voor een heel goed en duidelijk geschreven boekje wat ook leuk is getekend. Grote klasse.

2014-08-01 09:48:35 | By: Dorien Stuiver | Rating:
Ik heb het op de groep van de kinderopvang voorgelezen. De kinderen reageerden er positief op, het doel dat ik wilde behalen; om met de kinderen over dit onderwerp te praten is gelukt.
Eindconclusie: een leerzaam kinderboek.

2013-10-30 19:07:02 | By: Betty Niezen | Rating:
Ik heb het boekje voor mijn kleinzoon gekocht die ook in het ziekenhuis heb gelegen. Het was een duidelijk en leerzaam boekje. Wij hadden het gevoel dat wij er nu makkelijker met hem er over konden praten.
Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pieter ligt in het ziekenhuis

Author:

Sabrina Klene-Derks

Category:

Youth books

Number of pages:

50

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

11-10-2013

ISBN:

978-94-022-0268-7 / 9789402202687

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)