Een kind als Maria

Enrico Revino Kraag

Category: Novels
  • (2)

€ 17,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Maria komt als jong meisje in aanraking met Bureau Jeugdzorg. Zij probeert haar weg als tienermoeder in onze verharde samenleving te vinden. Maria voelt zich onbegrepen en in de steek gelaten. Ze komt in een wereld waar drugs, prostitutie, geweld, diefstal en roof een groot deel van het leven uitmaken. Weet Maria zich uit deze uitzichtloze situatie te manoeuvreren of zakt ze steeds dieper weg?
De auteur brengt de harde realiteit onder woorden die voor sommige jongeren dagelijkse kost is. Een aangrijpend verhaal dat wellicht meer inzicht geeft in het leven van dit type jongere, die voor veel instanties nog onbereikbaar is. 

From the book

Iedere keer als de telefoon ging, of er iemand aanklopte ging het hart van Maria tekeer. Ze was dan bang dat ze weer met iemand seks moest hebben.
Maria was een emotioneel wrak geworden. Ze besloot te ontsnappen. Ze wilde dit doen als Sandra weer eens de deur uitging voor boodschappen.
Sandra moest alles op slot doen van de pooier die ook nog in het pand woonde.
Maria had een sleutel weten te bemachtigen van de balkondeur. Ze besloot via het balkon te vluchten.
Zonder er teveel bij na te denken klom ze over het balkon. Ze hing aan haar twee armen aan het balkon.
Maria sprong met een slingerende beweging naar het andere balkon, onder haar. Ze stond nu op het balkon van de derde verdieping. Maria klom ook hier weer over het balkon. Maar ze verloor haar grip. Hierdoor kwam ze met een smak met haar achterhoofd tegen de rails van het balkon terecht. Ze drukte haar handen op haar achterhoofd en kermde van de pijn. Toen ze opkeek, zag ze dat er iemand het gordijn van de balkondeur opzij had geschoven.
Tot haar schrik zag ze dat het de pooier was. Hij ging als een bezetene tekeer. Na wat gerommel met een sleutel gooide hij razend de balkondeur open. Gillend klauterde Maria op en ze sprong zo snel ze kon van het balkon.

About the author

"Ik begon als grafisch ontwerper. Mijn passie voor schrijven heb ik altijd gekoesterd. Van jongs af aan verdiep ik me in de maatschappij, kunst, cultuur, geloof en geschiedenis. In mijn schrijfwerken is dit dan ook terug te vinden. Met mijn boek wil ik de jeugd, ouderen en hulpinstanties bereiken om zo een brug te slaan tussen de bekende en onbekende wereld."

Reviews

2013-12-12 16:49:54 | By: Yvonne | Rating:
Moet zeggen dat dit een Topper met hoofdletter T is. Eindelijk weer een boek waar je helemaal opgaat in het verhaal. Ik ben hem nog aan het lezen.

2013-12-09 17:24:13 | By: Gerda | Rating:
Een zeer spannend en confronterend boek. Een echte aanrader.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een kind als Maria

Author:

Enrico Revino Kraag

Category:

Novels

Number of pages:

168

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-10-2013

ISBN:

978-94-022-0281-6 / 9789402202816

Price:

€ 17,65

Language

Dutch

Rating:

  • (2)