Van bondscoach tot bushgids

Geert Trompetter

Category: Stories
  • (1)

€ 19,25
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Van bondscoach tot bushgids is een samenbundeling van avontuur en plezier in de majestueuze en rauwe natuur van Alaska. Een oud topsporter begeleidt als ‘selfmade’ gids vissers op de vaak wilde rivieren op zoek naar zalm. Afgezet door een watervliegtuigje zoekt hij samen met een aantal vrienden op de rivier zelf zijn weg door risicovolle canyons en watervallen. Kamperend op rivierstrandjes zijn er talloze ontmoetingen met (goede en verkeerde) beren…

From the book

Bij het zien van de kolkende watermassa verbleekten we. Ons stemgeluid verdronk in het bulderend watergeraas. Zowel de linker- als rechterdoorgang was een witte schuimhoop met een verval van meer dan anderhalve meter. Onder de rechter piekte een enorm rotsblok.
Nu begrepen we de piloot beter. De linker doorgang maakte een hoek van zestig graden. Als je die niet goed bijstuurde, knalde je ook tegen een rots. Maar met kracht aan één kant van de boot peddelen moest genoeg zijn om dit te voorkomen. Het zou wel tijdig moeten gebeuren anders liepen we het risico met de hoofdstroom naar de rechterdoorgang gezogen te worden. Dan was er geen redden meer aan en zouden we onherroepelijk recht naar beneden op die gluiperig gelegen piek storten. Direct na de doorgangen verzamelde het water zich in draaiende en zuigende trechters. Daarachter lag het water vastgeklemd tussen hoge rotswanden. Voorbij het stille water hoorden we opnieuw een waterval. Klauterend over glibberige rotsblokken en mee gesleurde boomstammen gingen we die ook eerst bekijken.
De aanblik daarvan bezorgde me een bonkende keel, Peter ging er even voor zitten. Een twintig meter brede waterval denderde naar beneden. Daar zouden we met de boot wel over heen vliegen, maar vlak er achter lag over de hele breedte van de rivier een even lange dennenboom. De kale takken, afgesleten door de kracht van de stroom, staken als speren omhoog. Dit had de piloot er niet bij verteld.
"Zelfmoord", zuchtte Peter. Ik betwijfelde of onze verbeterde verzekeringspolis hiervoor ook geld zou uitkeren. Onze kansen inschattend zouden we hier honderd procent zeker ondersteboven gaan.

About the author

"Ondanks mijn drukke sportieve bestaan als leraar lichamelijke opvoeding, bondscoach herenvolleybal, voetballer en semi-prof volleyballer, maakte ik altijd tijd vrij om te vissen, te jagen, weidevogels te beschermen en te schaatsen. Mijn ultieme vorm van buitenspelen vond ik in Alaska. Levend als een nomade op en langs de rivieren begeleidde ik gelijkgestemden op zoek naar rivierschatten als zalm en forel. Met intense beleving heb ik de natuur van Alaska en haar krachten ervaren."

Reviews

2013-11-06 19:52:40 | By: Alex | Rating:
Leuk boek, vol met anekdotes over de avontuurlijke visserij op zalm op de rivieren in Alaska. Aanrader voor de rechtgeaarde hengelsporter.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van bondscoach tot bushgids

Author:

Geert Trompetter

Category:

Stories

Number of pages:

180

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-10-2013

ISBN:

978-94-022-0292-2 / 9789402202922

Price:

€ 19,25

Language

Dutch

Rating:

  • (1)