Helder als koffiedik

Sammy Balistreri

Categorie: Romans

€ 19,85
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Op het moment dat Ize heeft besloten zich nooit meer te binden aan een man, ontmoet ze Angelo. Al vrij snel maakt ze kennis met zijn eigenaardig gedrag. Hoe onuitstaanbaarder hij wordt, des te meer voelt zij zich tot hem aangetrokken. Ze gaat op zoek naar de basis van zijn depressies en ontdekt niet alleen iets bij hem, maar leert ook een verborgen kant van zichzelf kennen. Het wordt een lijdensweg vol teleurstellingen, turbulentie en onbegrip. Toch lukt het Ize niet los te komen van deze man. Blijft ze een strijd voeren die onmogelijk te winnen is?

Uit het boek

Ik kruip tegen hem aan. Wat is er met me aan de hand? Heb ik geen greintje zelfrespect meer? Ben ik zo geobsedeerd door hem? Kan ik hem ongestraft zijn gang laten gaan? Ik stond erbij en ik keek ernaar? Kan hij me echt alles flikken, zoals hij me een keer zei, en dan bij hem blijven, omdat ik zo gek op hem ben?
‘Misschien moet ik maar minder gek op je worden’, stel ik voor.
‘Je maakt me wel heel erg machtig zo.’
‘Nee, dat moet je niet zo zien. Op een gegeven moment ben ik het zat en dan zeg ik toedeledokie.’
‘Nu je dit van me weet, kun je er toch beter mee stoppen?’
‘Ik moet erover nadenken.’
‘Ik ga naar huis’, zegt hij dan.
‘Nee, je had beloofd te blijven.’
‘Ja, totdat het is uitgepraat.’
‘Ik wil dat je blijft.’
‘Laten we naar bed gaan dan’.
In bed kruip ik weer tegen hem aan. Na een tijd zegt hij dat hij wil slapen. Met andere woorden: of ik een eind op wil zouten. Ik maak me van hem los en ga aan de andere kant van het bed liggen. Ik weet dat hij graag alleen slaapt. Ook als er niets aan de hand is. Ik lig naast hem in bed en voel me eenzaam. Net als wanneer hij er niet is en ik hem mis, pak ik mijn kussen en ga er tegenaan liggen. Ik vind het erger om me eenzaam te voelen als er iemand bij is dan wanneer ik alleen ben.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1967 in Dordrecht. Naast mijn werk als fotografisch vormgever heb ik een passie voor schrijven. In mijn boek Transparante Dekking (2009) voegde ik de componenten beeld en woord bij elkaar, door middel van foto’s en gedichten. Mijn werk is vaak een compositie van fantasie en werkelijke belevenissen. Ik ben dol op contrasten. Ook in Helder als koffiedik maak ik gebruik van de tegenstelling lichtvoetigheid en melancholie."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Helder als koffiedik

Auteur:

Sammy Balistreri

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

280

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

01-11-2013

ISBN:

978-94-0220-310-3 / 9789402203103

Vaste prijs:

€ 19,85