Dagboek van een achterblijver

Nicole Bouwmeester

Categorie: Diversen

€ 15,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In Dagboek van een achterblijver beschrijft Nicole Bouwmeester haar leven als achterblijver wanneer hun oudste zoon wordt uitgezonden naar Afghanistan. Wat in eerste instantie begon als het van zich af schrijven van haar ervaringen en emoties, resulteerde in een compleet boek waarin duidelijk wordt wat voor impact een uitzending heeft op het achterblijvende gezin. Een uitzending die niet begint en eindigt bij het vertrek en de terugkeer van de militair. Haar verhaal is niet uniek; het is het verhaal van duizenden moeders en vaders die hun zoon of dochter zien vertrekken naar een brandhaard ergens ter wereld.

Uit het boek

Hij is echt weg... Het afscheid nemen van hem was nog duizend keer moeilijker dan ik mezelf had voorgehouden.
's Ochtends hier het afscheid van zusjes en broertje was hartverscheurend. Zo veel erger dan ik had ingeschat. Lexie kreeg het donderdagavond al te kwaad en Jackie, die van tevoren had aangegeven dat ze er minder moeite mee had dan ze had verwacht, was zo vreselijk verdrietig, om over Yentl maar te zwijgen. Mij kon je opvegen.
Op Bobs verzoek hebben we hem niet uitgezwaaid en zijn we gegaan voor het appel en het vertrek van de bussen naar het vliegveld. Het laatste stukje hebben we dus niet meer meegemaakt. Waarschijnlijk had ik daar nu nog gestaan als het aan mij had gelegen. Dan had ik het vliegtuig nagekeken tot het helemaal aan de horizon verdwenen was. Was ik niets mee opgeschoten trouwens dus maar goed dat die kanjer van ons wijzer was dan zijn moeder.

Over de auteur

"Ik ben getrouwd, moeder van 4 kinderen en ik woon in Tilburg. Ons toch al drukke gezin werd op zijn kop gezet, toen duidelijk werd dat onze oudste zoon uitgezonden zou worden naar Afghanistan. Ik hoop dat er, met het publiceren van mijn verhaal, behalve herkenning ook erkenning zal komen in de samenleving. En ik hoop dat er daardoor meer begrip zal zijn voor de situatie waarin het thuisfront van uitgezonden militairen zit."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Dagboek van een achterblijver

Auteur:

Nicole Bouwmeester

Categorie:

Diversen

Aantal pagina's:

132

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

29-08-2008

ISBN:

978-90-8834-424-4 / 9789088344244

Vaste prijs:

€ 15,45