Smeltende barrières

Peter Herdingh

Categorie: Verhalen

€ 19,05
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een getraumatiseerde arts moet zijn eigen strijd overwinnen, een acteur gebruikt toneelattributen maar niet op het toneel en een kruidenvrouwtje is onderwerp van roddel. De gemeente probeert haar bevolking te inspireren en een dominee bewerkt het geweten van plaatselijke autoriteiten. Een burger ontvouwt zijn geheim tegenover de gemeente en een lieveheersbeestje draagt niet voor niets deze naam. Parfum emotioneert en frustreert zakelijke belangen en jaloezie is dodelijk. Je kunt over de natuur alleen maar poëtisch zijn: aanschouw haar verhevenheid boven de nietige en onderworpen mens. De tien verhalen zijn deels op de realiteit gebaseerd en deels geïnspireerd op gebeurtenissen.

Uit het boek

Voelt u iets bij een getraumatiseerde arts die ook zijn eigen oorlog nog moet overwinnen, bij een amateurtoneelspeler die omgaat met toneelattributen maar niet op het toneel of bij een kruidenvrouwtje dat gebukt gaat onder de roddel van een dorpsgemeenschap?
Gaan uw ogen open als u ziet hoe een gemeente de bevolking inspireert of hoe u wordt geconfronteerd met een dominee die plaatselijke autoriteiten met gewetenszaken bestookt?
En hoe kijkt u aan tegen die ene simpele ziel die de meeste impact heeft op het gemeentebestuur als het gaat om het invullen van een bestemmingsplan?
En hoe kan een lieveheersbeestje dat uit een koffer kruipt zijn naam eer aandoen? En wat doen vrouwen met parfum tegen de achtergrond van een zakelijk belang?
Hoe komen inspiratie en motivatie tegenover jaloezie te staan in de bedrijfsvoering van alledag?
En tenslotte: schrikt u van de (poëtische) cycli die u maand in, maand uit ondergaat waarop u nauwelijks invloed hebt? Of van uw eigen onderworpenheid als de natuur zich steeds weer anders laat zien? Laat u zich meeslepen: deels op basis van de realiteit en voor een ander deel door gebeurtenissen als inspiratiebron voor het verhaal.

Over de auteur

"Ik ben van 1939. Geboren en getogen in Zutphen, doorliep daar de middelbare school. Ik bouwde carrière op in de papierbranche. Ik volgde technische – en commerciële opleidingen, werkte in de binnendienst, uiteindelijk als accountmanager. Ik maakte tevens een switch naar de reclame en werkte als freelance copywriter. Mijn hobby was dichten, maar ik wilde ook schrijven. Ik schreef Binnenste Buiten en met vier anderen Een voetstuk van water
In 2012 verscheen mijn eerste boek Tamarinde.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Smeltende barrières

Auteur:

Peter Herdingh

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

236

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

29-11-2013

ISBN:

978-94-0220-399-8 / 9789402203998

Vaste prijs:

€ 19,05

Taal

Nederlands