Nier doet leven

Leo Ponsioen

Category: Health

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ricks leven is in gevaar. Z’n nieren blijken niet meer te functioneren. Wat volgt is een leven dat wordt gedomineerd door z’n gevecht om het hoofd boven water te houden. Er moet een donornier komen, maar de wachtlijst is lichtjaren lang. Rick en z’n vader onderzoeken de mogelijkheid om een nier van vader te kunnen gebruiken. Via een ingewikkeld ruilsysteem zou dit moeten kunnen werken. Maar op het laatste moment wordt dit geblokkeerd. De tijd dringt. Dan is er toch ineens een oplossing. Vaders nier kan direct worden overgeplaatst in het lichaam van z’n zoon. Dankzij een nieuwe medische, Nederlandse vinding.

From the book

Goed nieuws! De nier die eerst van Kees was, is nu van Rick! En hij doet het! Joehoe!!!!! Vandaag was een hele spannende dag, voor ons, voor de mannen en ook voor velen van jullie. Vanmorgen is Kees om 7.30 u naar de O.K. gereden, Rick heeft hem daarin begeleid, heel mooi. Kees was niet zichtbaar zenuwachtig (echt Kees). Maar ja, Rick werd wel wat nerveus. Het wachten duurde best lang en intussen had Rick veel pijn in zijn buik, omdat de dialysevloeistof er uit was en zijn buikvlies weer tegen zijn organen drukte. Om iets voor twaalven hebben Saartje en ik Rick naar de O.K. gebracht... dat was wel even een emotioneel moment. Intussen was Anneke de hele ochtend in het appartement aan het wachten op het telefoontje van de chirurg. Die belde om 12 uur om te vertellen dat de operatie van Kees goed is verlopen. Joehoe, opluchting nr.1. Bij Kees is de linkernier eruit gehaald. En die nier is bij Rick aan de rechterkant van zijn onderbuik geplaatst, in het kleine bekken. Dezelfde chirurg die 's ochtends Anneke belde, belde mij om ongeveer 14.30 u om te vertellen dat de transplantatie voorspoedig is verlopen en de nier meteen urine produceerde. Dat is het teken dat alles goed werkt. Opluchting nr.2. Saartje heeft voordat de operatie begon nog op de glad geschoren buik van Rick geschreven: Zorg goed voor mijn vader!!! Dat heeft natuurlijk bijgedragen aan het goede verloop van het geheel. Evenals alle kaarsjes die gebrand zijn en alle lieve aandacht van jullie.

About the author

"Ik ben gehuwd en ben vader van 2 kinderen, een zoon en een dochter. Ik heb 22 jaar bij de Rijkspolitie gewerkt en daarna 18 jaar in het milieu bij de gemeente Montfoort. Ik hou van de natuur en ben veel bezig met houtbewerking."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nier doet leven

Author:

Leo Ponsioen

Category:

Health

Number of pages:

84

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

29-08-2008

ISBN:

978-90-8834-417-6 / 9789088344176

Price:

€ 14,45

Language

Dutch