Ik, de ezel van Buridan

Luc Hoebeke

Category: Novels

€ 17,85
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tja, de ezel van Buridan, zucht. Alle eerdergemaakte keuzes in het jonge leven van Achiel waren sowieso foute keuzes, dus heeft hij maar de moedige beslissing genomen en ‘het kiezen’ achterwege gelaten.
Achiel is iemand van ‘we zien wel’, met als resultaat dat er nooit iets gezien wordt. Hij laat zich aan het slappe handje leiden door zijn vrienden, vriendinnen en zijn gevoel en ondergaat het studentenleven op zijn eigen, soms verrassende wijze.

From the book

Enkele uren later zaten we op een rustig idyllisch plekje ergens op het strand waar ik nog nooit geweest was, maar Anouska blijkbaar wel. Ze diste uit het niets een fles rosé op, het moest de aanzet zijn tot wat onvermijdelijk komen zou. Ik kuste haar lippen. Ik likte de minuscule, zoutige zweetdruppels die parelden op haar bovenlip. Ik dronk haar speeksel dat smaakte naar rosé en engelenpis.
Hoeveel kan een hart verdragen?
Als ik de tijd vijf minuten kon stilzetten om dit moment tien minuten langer te kunnen beleven, mijn hart mocht vijftien minuten later terstond stilvallen.
Maar het viel niet stil, het beste moest nog komen.
"Kom, volg mij", zei ze en raapte haar spullen bij elkaar en deed haar strandkleedje aan. Het was een frivool, tussen bruin en beige, kleedje tot juist boven de knie en met halflange pofmouwen. De diep uitgesneden V-hals (waardoor het bovenstuk van haar zwembak duidelijk zichtbaar was) was afgeboord met een kanten opstiksel van oranje oplopend naar paars en kon worden dichtgesnoerd met een oranje koord, dat eveneens losjes rond haar midden ging. Ik deed mijn short aan, deed vlug de ritssluiting toe en drapeerde de strandlakens over mijn schouder. Ze trok mij aan de hand mee richting haar kamer… vermoedde en hoopte ik.

About the author

"Ik ben geboren in 1965 en was in mijn jonge jaren choreograaf. Ik stortte me op het schrijven na mijn abrupt afgebroken danscarrière. In ‘no time’ schreef ik meer dan 200 bladzijden vol om het daarna in de kast te leggen. Exact een decennium later werd het manuscript weer bovengehaald en herwerkt met als resultaat deze roman: ‘Ik, de ezel van Buridan’."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik, de ezel van Buridan

Author:

Luc Hoebeke

Category:

Novels

Number of pages:

174

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-12-2013

ISBN:

978-94-022-0445-2 / 9789402204452

Price:

€ 17,85

Language

Dutch