Het autistenolifantje

Dries Gilliaert

Category: Stories
  • (4)

€ 17,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer een meisje van vier een stukje sla aanbiedt aan het kleine, autistische olifantje Gustje, wordt hij opslag verliefd. Het olifantje kruipt die dag in een bijzonder boek. Hij verlaat de dierentuin voor een lange zware tocht als het mensenjongetje. Telkens komt Gustje het meisje tegen. Op een dag wordt hem gevraagd om een boek te schrijven. Dat boek belandt op een nacht zomaar in de kamer van het jonge meisje. Diezelfde nacht springt er plotseling een geel olifantje uit dat reusachtig boek!

From the book

Ze verscheen in de opkomende fontein rechts van mij. De fontein sproeide zo het water over de bloemetjes heen alsook over onze gedachten. De gedachten werden gezuiverd en verlost van de Angst der Negatieve ervaringen. Mijn angst voor wat kon gebeuren, gepaard gaand met veel leed. Dit maakte plaats voor de gelukzalige tinteling in mijn kleine teen. Daar stond ‘zij’ dan echter, in het sproeiende water van de fontein. Ze keek mij speels en verlegen aan. Wij waren immers van dezelfde bloedlijn. Dus stond de goede fee op uit de grond en keek mij strak aan. Ik werd aangestaard door een fee en een klein bosmeisje, dat bovenal een illusie bleek te zijn. Het bosmeisje heette Gustinneke. Ze leidde me met haar stem terug naar het meer.
Daar lag al die tijd immers een steen. Maar vanaf nu heerste iemand over die reuze steen in het meer. Ze was mooi, o ja. Ook ik wist wat vrouwelijke schoonheid was. Had ik het nu over Gustinneke, over de steen, of over het individu dat zich op de steen had neergezet? Ze beschikte over een pracht van een vissenstaart. Mijn ogen zagen werkelijk wat ze zagen. Drie bijzondere zeemeerminnen hadden dit fanatieke meerwater gezellig ingepalmd. Enkele leeuwinnenschelpjes sprongen het water in, alsof de warmte hen op de hielen zat. Afkoeling hadden ze nodig, dit terwijl de zeemeerminnen regeerden over het lot van hun bestaan.

Als een tweeëntwintigjarige jongeman, gevangen in het lichaam van een tienjarig knaapje, keek ik neer op het meer. Ik zag iets glinsteren tussen de bomen in. Het was een teken van het gouden olifantenknuffeltje, dat een of ander schatkistje verborg. Ze was nu heel dicht in de buurt en tokte zo dan maar op mijn rug. Ik wist niet hoe te reageren.

About the author

"Ik ben geboren op 24 oktober 1990. Na de verschijning van mijn debuut De Tragiek der Schreeuw heb ik mijn pols wat laten rusten. Maar het duurde niet lang eer ik weer de pen ter hand nam. Mijn autisme blijft de leidraad in mijn leven. Maar ook in mijn verhalen blijft autisme zich opdringen aan de hoofdpersonen. De film The curious case of Benjamin Button inspireerde mij tot dit geestige verhaal."

Reviews

2014-06-12 09:47:09 | By: Katrijn L. | Rating:
Ik ben nog steeds bezig in dit boek, maar wil toch al het volgende zeggen. Wat ik tot nu toe gelezen heb vind ik zeer goed: mooi geschreven en met veel aandacht voor leuke, grappige en passende woorden! Tof!!

2014-06-11 15:36:04 | By: Jan Vaerenberg | Rating:
Een ontwapenend en indrukwekkend boek alweer van deze jonge talentvolle schrijver. Een meeslepend liefdesverhaal, met een ongelooflijk sterk einde. Alle grote bestaande gebeurtenissen en kenmerken, die ook aan bod komen in het 1ste boek, spelen nu ook weer een heel belangrijke rol, maar des te meer in een leuk fictief en eenlijnig verhaaltje. Ik kan al niet wachten op dat derde boek van Dries.

2014-06-11 15:39:50 | By: Kenny Liard | Rating:
Gemakkelijker leesbaar dan het 1ste boek, het is natuurlijk ook iets totaal anders; maar wel heel leuk dat het autisme nog steeds aanwezig is. Spannend ook, SPROOKJESACHTIG... Waar blijft je derde boek, Dries?

2014-06-11 15:50:39 | By: Marleen D. | Rating:
Ik vind het boek supergoed!! Het wordt heel mooi weergegeven allemaal. Je kruipt als het ware in het hoofd van deze jonge autistische schrijver, en je 'volgt' zo zijn manier van denken, dromen, fantaseren, angst(en). Een aparte unieke schrijfstijl die ik wel weet te waarderen. Sommige dingen begrijp ik niet meteen, maar soms vallen puzzelstukjes gewoon later op hun plaats. Je boeken hebben een ereplaatsje in mijn kast en ik hoop dat mijn kinderen ze op een dag zullen lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het autistenolifantje

Author:

Dries Gilliaert

Category:

Stories

Number of pages:

168

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-12-2013

ISBN:

978-94-022-0473-5 / 9789402204735

Price:

€ 17,65

Language

Dutch

Rating:

  • (4)