Schaduwspel - Reïncarnatieverhalen tussen Duisternis en Licht

Matthijs Kamphoff

Category: Spirituality
  • (4)

€ 19,85
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Schaduwspel neemt ons mee in de reïncarnatieverhalen van zeven mensen. In hun verhalen over vorige levens zien we hen worstelen met ‘goed en kwaad’, we zien hen verdwalen in ‘duisternis’ en de weg terugzoeken naar ‘licht’. Deze reisverhalen van de ziel, ontleend aan vele sessies regressietherapie, geven ons inzichten over de zielsontwikkeling - maar tegelijk ook meer. Want voorbij deze inzichten laten die verhalen ons ook voelen hoe wij als zielen, door de tijd heen, dwalen en groeien. Hoe wij soms heiligen en soms schurken zijn, op een zoektocht tussen licht en schaduw die wij alleen gezamenlijk kunnen volbrengen.

From the book

Met een plof gooit Enrico het brood op tafel. Zijn oma kijkt verbaasd op, maar voor zij haar mond kan opendoen, legt hij er triomfantelijk nog een pakje bij. Hij hoeft het niet te openen: de sterke vislucht spreekt voor zich. "Zo," zegt hij, "feest vandaag!" Hij gaat zitten en laat de onvermijdelijke preek over zich heen komen:
"Enrico, jongen. Zo kun je toch niet doorgaan! Al dat bedelen en stelen, dat is niet goed. Zoek toch eindelijk eens een keer werk!"
"Er ís geen werk voor mankepoten, Omaatje. Vergeet het maar."
Maar Oma geeft het nog niet op: "Ga eens vaker naar de kerk. Bid om genezing voor je been. Bid tot Maria, die is goed in wonderen!"
"Jajaja, dat zal wel. Knappe Maria, die mijn poot weer beter maakt. Dat geloof je toch niet zelf, Oma! Kom, ik zal die vis voor je schoonmaken."

Oma’s gemopper belet hen niet om de vis met smaak te verorberen – er is niet elke dag zo’n lekkernij. En natuurlijk herhaalt dit tafereel zich nog vele malen, want armoede blijft armoede en Enrico blijft Enrico. Tot uiteindelijk Oma haar eetlust definitief verliest: zij ligt op sterven en wil alleen nog af en toe een beetje water.
Enrico zit naast haar bij het bed en streelt haar zachtjes over het dunne, grijze haar. Het zal niet lang meer duren voor zij vertrekt en dat geeft hem een vreemd gevoel. Aan de ene kant wordt het makkelijker omdat hij nog maar één mond hoeft te voeden; aan de andere kant wordt het wel eenzamer.
Als Oma opeens iets fluistert, buigt hij zich over haar heen. Haar stem is zacht maar dringend: "Je moet nu echt werk zoeken, Enrico. Beloof me dat." En ditmaal spreekt hij haar niet tegen.

About the author

Matthijs Kamphoff (1949-2017) werd geboren in 1949 en begon daarmee aan een levenslange onderzoekingstocht. Als kind gefascineerd door natuur- en scheikunde en zelfgebouwde radio’s, kwam hij later uit bij zijn meest intrigerende puzzel en passie: de diepten van de menselijke ziel. Na een studie psychologie en opleiding tot hypnotherapeut werkte hij voornamelijk in een eigen praktijk, vooral met regressie- en reïncarnatietherapie. Schrijven hierover werd voor hem een tweede passie, waaraan ook dit boek zijn verschijning dankt. 

Reviews

2015-04-18 11:42:03 | By: Ingrid Schippers | Rating:
Over reïncarnatie werden al vele boeken geschreven en documentaires gemaakt in ‘bewijzende zin’, gelardeerd met voorbeelden die aantonen dat het fenomeen inderdaad bestaat.
Wanneer dat station eenmaal gepasseerd is vinden we in de beschrijvingen van vorige levens veelal ‘de krantenkoppen’ terug, de wapenfeiten die kenmerkend zijn geweest voor dat leven; zonder daarbij het achterliggende Karma ofwel de redenen waarom een leven zo verlopen is, onder de loep te nemen.
Dit is het punt waarop Matthijs Kamphoff, regressietherapeut, voor zijn boek Schaduwspel, reïncarnatie verhalen tussen duisternis en licht, de pen heeft opgenomen en de levensverhalen van 7 van zijn cliënten is gaan beschrijven vanuit karmisch perspectief.
Het is interessant te vermoeden dat iemand in een vorig leven een Pythagoras of Attila de Hun is geweest.
Nog interessanter wordt het, wanneer wordt stilgestaan bij de vraag waarom dat leven zo is geweest.

Waar in de persoonlijke ontwikkeling het focus veelal ligt op het wegwerken van wat gezien wordt als de onvolkomenheden des levens; gaat Matthijs Kamphoff juist op zoek naar de oorzaken van de schaduwkanten van een leven. Het ligt in de menselijke aard deze te willen onderdrukken en verzwijgen. De mens laat bij voorkeur succesmomenten zien. Toch zijn het vaak de tegenslagen die de leermomenten met zich mee brengen, waar we karmisch gezien mee verder kunnen.

Je zou nu een boek kunnen verwachten met sombere verhalen; het tegendeel is waar. Een absolute verdienste van Matthijs Kamphoff is dat hij erin geslaagd is in zijn levensbeschrijvingen de ruwe diamant van de ontwikkeling van de ziel te laten zien. Dat elk leven hobbels kent mag een gegeven feit zijn. Het omarmen van die hobbels als leermeester en nieuw perspectief, geeft een totaal andere invalshoek.

Ingrid Schippers,


2015-01-04 17:57:20 | By: Roger Crijns | Rating:


R.P.J.M. Crijns,
Antroposofisch en Trignosofisch Arts.
Talinglaan 11
2261DE Leidschendam
Tel.: 0622576346
Email: crijns@dataweb.nl
Website: www.rogercrijns.nl


Boekbespreking “Schaduwspel” .
Auteur Matthijs Kamphoff.In “Schaduwspel, Reïncarnatie verhalen tussen duisternis en licht”, schrijft Matthijs zo beeldend en inlevend, dat reïncarnatie op deze wijze opeens héél dichtbij komt. De overduidelijke verhalen van mensen met hun idealen en verwachtingen worden zo inlevend gebracht, dat het duidelijk is, dat na één leven de mensontwikkeling niet klaar kán zijn. Een boek, waarin Matthijs zijn licht laat schijnen over de functie van m.n. duisternis in het licht.
Hij maakt op een beleefbare manier voelbaar, dat elke actie, elk gevoel en elk besluit een gevolg heeft, is het niet voor dit leven, dan wel voor een volgend leven. Op het einde maakt hij duidelijk aan de hand van meerdere levens, dat het van ons innerlijke besluit afhangt of en hoe we uit de duisternis kunnen loskomen, verrijkt met een enorme schat aan belevenissen en lessen, ook al waren die voor andere mensen niet zo leuk en pijnloos, incl. de persoon in kwestie.
Het woord slachtoffer krijgt hierdoor ook een veel grotere kracht en betekenis in de ontwikkeling van de mens.
In dit boek maakt hij zichtbaar waar lichamelijke en psychische eigenaardigheden van de mens vandaan kunnen komen. Vaak van heel ver terug, tot ver vóór Atlantis en Lemurië. En de mens en de schepping ontwikkelen alleen maar verder vooruit.
Een fantastisch boek voor mensen, die zoeken naar de oorzaak van grote belemmeringen in hun biografie of lichamelijke of psychische eigenaardigheden, die niet uit dit leven te verklaren zijn.
Dit boek sluit voor mij naadloos aan op de karma voordrachten van Rudolf Steiner naar wie hij ook verwijst in dit boek.
Dit boek en zijn werkwijze vormen een baanbrekend werkstuk en visie voor de hele reguliere geneeskunde inclusief m.n. de psychiatrie. Dit boek zou verplicht studiemateriaal mogen zijn op alle medische faculteiten en opleidingen van therapeuten.
Het mooie van zijn schrijfstijl is, dat het voor leken als een roman naar binnen gaat en voor professionals de fundamenten van hun werk grondig kan veranderen.
Kortom: doorleefde materie, met eenvoud en vrij van oordeel gebracht.
Applaus.
Roger Crijns2014-04-27 11:43:18 | By: Rob Bulte | Rating:
Al snel laat je je meeslepen door de zeer intens beleefde levensfasen van de 7 beschreven hoofdpersonen in dit boek. Het geeft een duidelijk beeld van de belevingen van mensen door de eeuwen heen. Het heeft voor mij diepe gevoelens boven gebracht die een rijk inzicht in het leven van anderen hebben gegeven. Het geeft zeer sterk de indruk samen op weg te zijn. Voor mij is het accepteren van de duistere kant in je leven het belangrijkste geweest. Matthijs, bedankt

2014-03-16 11:14:29 | By: Ina van Dijk | Rating:
Prettig geschreven. Al verhalend diepere wijsheden onthullend. Goed opgebouwd. Geen schemas, wel doordenkertjes , die ook weer niet te zwaar zijn. Matthijs hoop is uitgekomen (voorwoord) :een stap op weg naar intens gevoeld diep inzicht en inspiratie!
Kortom: verrijkend!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Schaduwspel - Reïncarnatieverhalen tussen Duisternis en Licht

Author:

Matthijs Kamphoff

Category:

Spirituality

Number of pages:

270

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

24-01-2014

ISBN:

978-94-022-0504-6 / 9789402205046

Price:

€ 19,85

Language

Dutch

Rating:

  • (4)