Doetie en de olifanten

Marian Koning en Mies Frijling

Categorie: Jeugdboeken
  • (10)

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het zal je maar gebeuren! Je bent onderweg naar je oma, maar door een ongelukje kom je zomaar in een heel andere wereld terecht vol met olifanten en zelfs monsters! Bijzonder, vind je ook niet? Het overkomt Doetie. Gelukkig wordt ze vriendjes met Kleine Petter, een lief olifantje dat een beetje slist. Toch wil Doetie graag weer naar huis. Dat is nog niet zo eenvoudig. Eerst moet ze een paar probleempjes oplossen... Zou het haar lukken?
Doetie en de olifanten is een vrolijk en spannend kinderboek dat naadloos aansluit op de belevingswereld van jonge kinderen.

Uit het boek

‘Meissschjjuhh…. meisssjjuhhhhhhh!’
Oh nee hè, Doetie schoot overeind. Nou was die kleine er nog steeds! Ze besloot haar plaaggeest wat beter te bekijken. Dat was nog best lastig, want z’n olifantenslurf hing vlak voor haar gezicht.
‘Wat heb jij gegeten?’, vroeg Doetie opeens. ‘Jouw slurf ruikt naar uhh…’, ze kon het even niet bedenken, ‘uhh… naar iets zoets.’
‘Huh?’, zei de kleine olifant verschrikt en deed snel een paar stapjes achteruit.
‘Jouw slurf ruikt naar iets zoets. Wat heb je gegeten?’, vroeg Doetie nog een keer, maar nu een beetje streng.
‘Uhmmm... ik uhmm...’ stotterde het manneke verlegen. Doetie moest lachen. Ze wist niet dat een grijze olifant zo snel rood kon worden!
‘Het wasjjj uhhh… van dat dingusjjj uhhh sjpul van jou, sjo lekkerrr’, mompelde het olifantje en wees met z’n slurf naar de grond.
Owww! Daar lagen de dropjes die mama vanmorgen had meegegeven. Nou ja, een paar dan, de meeste waren opgegeten. Doetie moest huilen.
’Owwwww meissschjjje, vind je het sjjjo errugg?’, zei de kleine olifant geschrokken. ‘Ik zal nooit meer van je dingussjjs sjpul eten hoor, nooit meer...’
Z’n slurf gaf kleine klapjes op haar schouder.
‘Die dropjes kunnen me niks schelen’, snikte Doetie.
Ze ging staan. Doetie en het olifantje waren even groot en keken elkaar een beetje verlegen aan. Eigenlijk ziet die gekke olifant er best wel lief uit, dacht Doetie opeens.
Toen vroeg ze zachtjes: ‘Wil jij me helpen om weer thuis te komen?’

Over de auteur

Marian Koning (auteur): "Schrijven is heerlijk. Ik schrijf voor zakelijke opdrachtgevers, maar toen er een paar prachtige kleinkinderen mijn wereld binnenrolden, begon ik met het bedenken van verhalen en gedichten voor jonge kinderen."

Mies Frijling (illustraties): "Ik ben geboren op 10 oktober 1947 in Delft en heb altijd getekend. In de zestiger jaren ben ik modetekenen gaan studeren aan de kunstacademies van Tilburg en Den Haag. Ik heb met heel veel plezier gewerkt aan de illustraties bij dit boek."

Reviews

2014-07-30 15:06:57 | Door: Lisa Cordas | Waardering:
Wat een lief boekje met een spannend verhaal. Heel leuk om (voor) te lezen. Een mooi verhaal voor het slapen gaan

2014-03-18 15:01:44 | Door: Wim Jansen | Waardering:
Ik ben het helemaal mee met de vorige beoordelingen. Fijn vrolijk boekje. Erg leuk om voor te lezen en dan de reacties van de kinderen zien. En wat een leuke tekeningen

2014-03-18 15:58:30 | Door: Anita de Lange | Waardering:
Een heel uitnodigend, vrolijk en verzorgd uitgegeven boekwerkje voor jonge kinderen! Fantasierijk verhaal om mee te beleven. Het zal ook de fantasie van kinderen prikkelen. Het verhaal vind ik heel origineel en de illustraties, net zo origineel passen daar heel goed bij. Je hoeft niet per se heel jong te zijn om van het boekje te kunnen genieten: ook voorlezers zullen er plezier aan beleven. Kortom voor jong en oud een prima aanschaf!!

2014-03-18 20:26:20 | Door: Jantina Boelens | Waardering:
Boek Doetie - wat een heerlijk verhaal van Marian met passende tekeningen van Mies. Fijn om voor te lezen. Met Doetie op avontuur, vriendschap ervaren, bang zijn maar het overwinnen. Een verhaal met diepgang over samen werken. Vol fantasie en humor!

2014-03-11 19:04:03 | Door: Wilhelmina Jansen | Waardering:
Geweldig, om voor te lezen en om zelf te lezen. Zelf kunnen de kinderen inkleuren. Lief, spannend (niet te spannend) boekje. Tekeningen die het verhaal volledig ondersteunen. Well done.

2014-03-04 19:17:31 | Door: Annefried Heyblom | Waardering:
Ik heb genoten van het verhaal dat een leuke opbouw heeft. Doetie heeft een eigen 'willetje' en is bovendien 'vindingrijk". De tekeningen van Mies geeft het geheel een 'eigen' karakter.

2014-02-27 15:11:10 | Door: Susan Hol | Waardering:
Prachtige tekeningen van Mies en een ontzettend leuk verhaal van Marian. Heel goede combinatie deze twee kunstenaars!

2014-02-07 14:24:13 | Door: Mieke frijling | Waardering:
Wat een leuk boekje is dit. Mooi verhaal en de eenvoudige tekeningen in het boekje die een kind uit zullen nodigen het in te kleuren. Ja ik ben er heel blij mee.

2014-02-06 16:04:54 | Door: Sabineke | Waardering:
Heel leuk verhaal, voor de kleinsten wel wat lang maar elke dag een hoofdstuk kan wel. Leuke tekeningen in zwart-wit(kun je dus kopiëren als kleurplaat:)

2014-02-05 02:37:35 | Door: Daan Bultje | Waardering:
Het was leuk om met Doetie op reis te gaan naar de olifantenwereld! Zowel voor mijn twee kleuters als voor mezelf. Mooie plaatjes, goed lopend verhaal met een kop en een staartje. Aanrader.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Doetie en de olifanten

Auteur:

Marian Koning en Mies Frijling

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

66

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum:

31-01-2014

ISBN:

978-94-0220-532-9 / 9789402205329

Vaste prijs:

€ 14,45

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (10)