Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Koninklijke Marine: Toen en nu

Auteur

Richard Brandsma

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Koninklijke Marine heeft meer te bieden dan alleen schepen met grote kanonnen. De Koninklijke Marine is een mooie geschiedenis rijk en schrijft hedendaags nog altijd geschiedenis. Dat is wat Richard Abe Brandsma duidelijk wil maken. U leest over zeeslagen, ontwikkelingen binnen de organisatie en nog veel meer bijzonderheden die de Koninklijke Marine heeft meegemaakt, waardoor zij nu is wat zij is. Ook wordt er stilgestaan bij het ontstaan van het Korps Mariniers.

Over de auteur

"Ik ben geboren op 28 december 1995 te Arnhem. Momenteel  studeer ik aan de Christelijke Academie voor Lichamelijke opvoeding in Zwolle. Sinds het moment dat ik kan lezen en schrijven ben ik altijd heel erg gefascineerd geweest door de Koninklijke Marine en geschiedenis. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom ik dit boek ben gaan schrijven. Ik heb dit boek met veel plezier geschreven."

Productinformatie

ISBN
9789402205480 / 978-94-022-0548-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-02-2014
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

In 1667 komt raadpensionaris van Holland Johan de Witt met het idee om een raid te ondernemen op de Engelse kust, wat een zeer gewaagde onderneming zou worden. Michiel de Ruyter vertrekt op 4 juni met een gunstige oostenwind van de Nederlandse kust richting Engeland. Hij bereikt op 6 juni de monding van de Theems die hij dan ook direct zal blokkeren. Het doel van deze aanval was om Chatham, de marinebasis van de Britten, een flinke klap toe te brengen. Dit kon alleen om door de Theems heen te varen. Michiel de Ruyter blijft met de hoofdmacht van de vloot aan de monding van de Theems liggen om een Engelse tegenaanval af te slaan wanneer de aanval zou mislukken. Op 9 juni gaat het eskader van luitenant-admiraal Van Ghent linksaf naar de Medway. De Engelsen waren totaal verrast en hadden geen tijd meer om een fatsoenlijke verdediging op orde te brengen. Van Ghent bereikt op 22 juni Chatham na onderweg ook een aantal andere vestigingen schade aangebracht te hebben. Chatham kreeg het zwaar te verduren en er worden dan ook meerdere grote en kleine schepen tot zinken gebracht. Het lukt de Nederlanders ook om de HMS Unity en de HMS Royal, de trots en het vlaggenschip van de Engelse vloot te enteren en mee te slepen naar Nederland.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Irma Haas op 08-02-2014
Knap beschreven.