Cover voorkant
Lisa - U hebt borstkanker
Lisa - U hebt borstkanker

Lisa - U hebt borstkanker

Lideke Simon

Category: Novels
  • (9)

€ 19,65

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lisa is een ervaren journalist. Net nadat ze besluit om als freelancer te gaan werken, krijgt ze volkomen onverwacht borstkanker. Er volgt een periode van wanhoop, vechten, angst en overleven. Voor Lisa staat de wereld op zijn kop. Ze twijfelt aan haar eigen lichaam en aan zichzelf. Niets is meer zoals het ooit is geweest.
Als de behandelingen vorderen, herwint ze langzaam haar vertrouwen in de toekomst. Met name in haar relatie met haar partner Casper blijkt ze steeds weer de drive te vinden om door te gaan.

From the book

Met uitgestrekte armen houdt Lisa de blouse voor zich. Ze monstert het foeilelijke ding met half dichtgeknepen ogen en vraagt zich af hoe ze ooit heeft kunnen besluiten deze blouse te kopen.
De linnen stof voelt ruw van het vele wassen. Niet dat al die wasbeurten altijd nodig waren. Meestal had ze de blouse maar een paar uurtjes gedragen en dan ging hij alweer in de was. Echt vuil is hij nooit geweest. Hooguit wat vochtig van klam angstzweet.

Lisa legt de blouse voor zich op tafel en pakt voorzichtig de schaar. Het linker mouwtje moet er het eerst aan geloven. In een vloeiende beweging knipt ze het mouwtje er van oksel tot schouder af. Ze voelt een paar tranen in haar ogen komen. En heel even komen de afgelopen maanden weer voorbij. Maanden van angst en van verdriet. Maanden van vechten en overleven.

Ze recht haar rug. ‘Het zit erop’, denkt ze. ‘Het moeilijkste deel zit erop.’ Ze houdt de schaar stevig in haar hand en knipt vol overgave het rechtermouwtje eraf. Het geeft haar een enorm opgelucht gevoel. Ze wordt er zelfs zo door beïnvloed dat de tranen plaatsmaken voor een beginnende glimlach.

De knoopjes zijn aan de beurt. Die lange rij knoopjes die ze zo belangrijk vond. Een voor een knipt ze de kleine witte parelmoeren bolletjes eraf. Haar glimlach wordt breder zodra ze het hoopje knoopjes voor zich op tafel ziet liggen.

Dan komt het laatste deel. De schaar gaat dwars door de rug en knipt het restant van de blouse in tweeën.

Eigenlijk is het nu wel klaar. Maar Lisa wil het gevoel van overwinning dat ze bij iedere knip ervaart nog even vasthouden. Ze gaat door. En dan liggen er ineens acht stukjes van die foeilelijke blouse op de tafel.

Nu is het genoeg.

About the author

"Ik ben geboren op 30 september 1950 in Sneek. Sinds 1987 woon ik samen met mijn man in Doetinchem. Ik ben moeder van twee volwassen zoons. Mijn passie voor schrijven is begonnen op de middelbare school. De lessen Nederlands en Literatuur waren voor mij absoluut favoriet. Als journalist/tekstschrijver heb ik me later kunnen uitleven in veel verschillende verhalen en artikelen. Met Lisa komt mijn eerste boek uit."

Reviews

2014-05-07 22:30:44 | By: Marjan Alkema | Rating:
Het boek "Lisa" heeft indruk op mij gemaakt. Vooral de manier waarop de hoofdpersoon en haar partner dealen met alles wat op hun pad komt heeft mij geraakt. Dit boek heeft handvatten voor iedereen. Het leest gemakkelijk en blijft boeien tot de laatste bladzijde.

2014-05-06 09:06:46 | By: Joyce de Schepper | Rating:
Lisa beschrijft hoe haar leven volledig op zijn kop wordt gezet door borstkanker. Ze geeft een inkijkje in haar veranderende leven en neemt je mee in haar gedachten en emoties. Kwetsbaar en krachtig. Een ontwapenend boek voor ieder die met kanker te maken heeft.

2014-05-02 00:39:43 | By: Yvonne Thoden van Velzen | Rating:
Verplichte kost voor artsen en verpleegkundigen. Vlot te lezen en je let daardoor meer op de wereld achter een kankerpatiënt.
Kanker verandert je kijk op het leven. Genieten ondanks het ziek zijn. Lisa slaat zich er doorheen samen met artsen, verpleegkundigen, familie, vrienden en als belangrijkste: haar partner.

2014-04-05 13:01:24 | By: Trees Bongers | Rating:
Zo samen, soms huilen, fantastisch, geweldig.
"Ik ben in de zon en de zee en de wind je hoeft niet te zoeken ik ben om je heen."
De cirkel van het leven.
Dit boek moet iedereen gewoon lezen!

2014-04-01 09:48:29 | By: Heleen Klumper | Rating:
Pakkend van het begin tot het eind. Lisa, een boek die je het liefst in 1 keer wil uitlezen. De wijze waarop je als lezer wordt meegenomen in de persoonlijke gedachten en gevoelens van de schrijfster na de diagnose kanker ontroerde me. Een aanrader voor iedereen.

2014-03-30 21:40:12 | By: Esther Duijts | Rating:
'Lisa' is open, eerlijk en confronteert je als lezer met de kwetsbaarheid van het leven. Ook als je zelf niet (direct) te maken kreeg met borstkanker is dit boek een absolute aanrader.

2014-03-24 17:29:27 | By: Anne van Kuil | Rating:
Lisa, ontroerend, goed geschreven boek dat het verdient door velen, vrouwen én mannen, gelezen te worden.

2014-03-21 12:37:03 | By: Monic Rootinck | Rating:
Lisa, een boek waarin ik bleef lezen, welke "weg" heeft Lisa te gaan na haar prognose kanker.
Ik voelde de emotie en de
onmacht maar ook de opluchting.
Zeker een aanrader.

2014-03-08 11:20:29 | By: Freda Derksen-Hartemink | Rating:
De openheid waarmee dit boek geschreven is, heeft me geraakt.
Ieder die met kanker te maken krijgt, patiënten, naasten, zorgverleners beveel ik dit boek van harte aan.
Het is een steun bij het "doorleven" en "meeleven".Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lisa - U hebt borstkanker

Author:

Lideke Simon

Category:

Novels

Number of pages:

218

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

21-02-2014

ISBN:

978-94-022-0577-0 / 9789402205770

Price:

€ 19,65

Language

Dutch

Rating:

  • (9)