Door het leven met autisme

Laura Daniëls

Category: Biographies
  • (7)

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Neem een kijkje in de wereld van een autist. Laat je overspoelen door prikkels en probeer te voelen wat een autist voelt. Dagelijkse onderwerpen kunnen ineens een ware strijd zijn. Bedenk dat je leven ineens niet zo makkelijk zou zijn geweest. Laura Daniëls laat je ervaren hoe het is om te leven met autisme. Bekijk de wereld vanuit haar perspectief en je zult beter begrijpen wat er bij mensen met autisme in hun hoofd omgaat. Daarnaast zal het een wereld van herkenning zijn voor mensen met dezelfde stoornis.

From the book

Ik heb een bloedonderzoek moeten ondergaan in het ziekenhuis. Dit moment is me altijd bijgebleven en als ik mijn ogen sluit, zie ik alles nog gebeuren. We zaten in de wachtkamer totdat iemand ons kwam halen. Een verpleegster riep mijn naam af en we volgden haar naar de kamer ernaast. Een kleine kamer met een soort van ziekenhuisbed en op het plafond waren er tekeningen van planeten en raketten geschilderd. Ik mocht plaatsnemen op het bed en me rustig neerleggen. Dat rustig neerleggen ging goed, totdat ik de spuit en de naald zag. Daar ging mijn lichaam van rustig naar heel angstig en ik kreeg een paniekaanval. Ik begon rond me heen te slaan en met mijn benen alle kanten op te draaien. Uiteindelijk hebben ze mijn bloed wel kunnen afnemen, maar ze hebben mij met een paar mensen moeten vasthouden voor het lukte. Twee verpleegsters hadden mijn benen stevig vast, een andere verpleegster mijn arm waar ze bloed moesten gaan afnemen en aan de andere kant van mij stond mijn mama. Ik heb heel het ziekenhuis bijeen geschreeuwd, zodat ze mij zelfs op het onderste verdiep hebben kunnen horen. De jongen in de wachtkamer die na mij moest, heeft volgens mij schrik gekregen nadat hij me zo had horen schreeuwen. Achteraf moet ik er nu om lachen, als ik er aan terugdenk en vooral aan hoe die jongen zich gevoeld moet hebben.

About the author

"Ik ben geboren in 1994 en kom uit Zonhoven. Daar woon ik bij mijn ouders met mijn trouwe hondenvriend Kenzo. Ik kreeg de smaak van het schrijven te pakken, toen ik ontdekte hoe groot de opluchting was nadat ik mijn gevoelens op papier had gezet. Door mijn autisme heb ik een lange weg afgelegd. Dankzij mijn ouders ben ik gekomen waar ik nu ben."

Reviews

2016-05-24 15:24:25 | By: anouschka
ik ben echt trots op je Laura mijn vriendin

2014-10-21 17:49:45 | By: Moeder van 2 ASS zonen | Rating:
PROFICIAT LAURA . Een zeer mooi boek , leest gemakkelijk en vlot , en is zeer herkenbaar bij mijn 2 ASS zonen ( 18 en 16 jaar). Zoals het vertrouwen in mensen , de prikkels die men ervaart , de klik hebben met leerkrachten enz... Ik hoop dat je nog vervolg boek kan en wil schrijven , het helpt jou met je zelfvertrouwen , andere ASS-ers met de bevestiging te geven dat ze niet alleen zijn hun problemen , en ouders de steun dat ze goed bezig zijn om in hun kinderen te blijven geloven . Nogmaals een dikke proficiat met jou eerste boek . (Y)

2014-04-03 19:00:48 | By: Marleen en Jos | Rating:
Hallo Laura, boek gelezen en heb veel bewondering voor U. Hopen op een vervolg.

2014-03-26 20:48:10 | By: Jeanne en Julien | Rating:
Laura, je hebt een mooi boek geschreven!! We zijn hééél gelukkig dat je je nu goed voelt. We kennen je en zien ook een andere Laura!! Dikke knuffel van tanteke en nonkske!!

2014-03-15 10:52:22 | By: Linda | Rating:
Heel goed gedaan , ik ben trots op je !

2014-03-11 22:48:26 | By: Linda | Rating:
Dat heb je goed gedaan , ben trots op jou !!!

2014-03-07 18:41:48 | By: André | Rating:
Goed geschreven! Wacht al op jouw volgende boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Door het leven met autisme

Author:

Laura Daniëls

Category:

Biographies

Number of pages:

56

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-03-2014

ISBN:

978-94-022-0610-4 / 9789402206104

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (7)