Beestenkrabbels

Aad van Meurs

Category: Animals

€ 18,75
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De dieren in Beestenkrabbels gedragen zich net als mensen. Zo zint Kees Schildpad op wraak wanneer zijn concurrente zich op een oneerlijke wijze kwalificeert voor de Olympische Spelen en rijdt Margriet Libelle een scheve schaats, omdat ze bij haar eega altijd op de tweede plek staat. De met humor doorspekte verhalen kunnen enigszins metaforisch opgevat worden. Herken jij je ook in een van de dieren uit Beestenkrabbels?

From the book

Het was acht uur en de grote zwart-witte kat kroop thuis door het kattenluikje naar buiten. Hij liep naar de rand van de wijk waar de meeste poezen en katten doorgaans binnendrongen en bleef daar zitten. Hij zat er nog maar kort toen de poes Snowie aan kwam lopen. Snowie was een compleet witte poes met rode oogjes. Dolf kende Snowie en was er wel eens een avontuurtje mee aangegaan.
Met "Moguh Snowie", verwelkomde Dolf de, uit de andere wijk komende, poes. (Het maakte niet uit wanneer katten en poezen elkaar tegenkwamen, ze begroeten elkaar altijd met ‘Moguh’.)
"Moguh Dolf", zei ze.
"Je weet dat de nieuwe wet is ingegaan en dat je niet meer in onze wijk mag komen?", zei Dolf.
Snowie had er nog niet van gehoord en maakte dat duidelijk aan Dolf.
"Ik heb hier vanavond een afspraak", zei ze.
"Dat zal niet meer gaan. Probeer maar over de wijkstreep heen te komen."
Met een gezicht alsof hij alles in pacht had liet Dolf direct weten wie hier de baas was.
"Wijkstreep", zei Snowie, "wat is dat dan?"
"Probeer maar", zei de zwart-witte kat.
Met dat Snowie over de streep wilde gaan, voelde ze een schokje door haar hals gaan. Nu begreep ze waarom ze sinds vandaag een halsband moest dragen. Snowie vond het allemaal onzin. Ze waren allemaal gewone katten en poezen, spraken dan misschien niet precies elkaars taal maar zo grof dat zelfs de wijk werd afgesloten, dat begreep ze niet. Ze bleef nog even zitten, dacht na hoe ze dit moest oplossen en vertrok na enige tijd zonder afscheid te nemen van Dolf.

About the author

"Ik ben geboren in Den Hoorn, onder de rook van Delft. Met mijn vrouw heb ik twee zoons die mij veel energie geven. De één als cabaretier, de ander als DJ. Mijn vrouw moet veel geduld met me hebben, omdat ik, door mijn ADHD, soms een ongeleid projectiel ben. Het schrijven van huwelijksspeeches en de daaropvolgende blogs over het voltrokken huwelijk hebben mij de inspiratie gegeven om mijn fantasieën aan het papier toe te vertrouwen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beestenkrabbels

Author:

Aad van Meurs

Category:

Animals

Number of pages:

192

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-03-2014

ISBN:

978-94-022-0612-8 / 9789402206128

Price:

€ 18,75

Language

Dutch