Cover voorkant
Zwijgend de stilte doorbreken
Zwijgend de stilte doorbreken

Zwijgend de stilte doorbreken

Zuzanne du Preez

  • (1)

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na ruim tien jaar in stilte te vechten tegen eten en haar eetstoornis zet Zuzanne du Preez eindelijk de stap om hulp te gaan zoeken. Tijdens therapie komt veel meer aan het licht dan waar zij klaar voor dacht te zijn. Daar, binnen de muren van de kliniek, begint de ware zoektocht naar de persoon wie ze echt is. Dit is waar zij zwijgend haar stilte weet te doorbreken. Tussen woorden en zinnen, gevangen met pen op papier, zoekt zij een weg terug naar het kleine meisje dat zij ooit was, terug naar het voelen. Het voelen dat echt leven heet.

From the book

Een automatisme als incasseren en opslaan is ook niet iets dat met een beetje geluk verandert, zeker niet als het alternatief van bewust gevoel uiten zo onbekend en eng is. Het heeft jarenlange koppigheid en inspanning gekost om mijn gevoel automatisch systematisch te negeren. Het is mijn meesterwerk geworden. Een klok met elf uren. Het bewust uit elkaar halen van dat werk is een pijnlijke en tijdrovende taak. Het was dan misschien geen mooi en praktisch meesterwerk, maar het was wel mijn meesterwerk. Ik heb met mijn beperkte kennis en begrip al die jaren geleden het voor elkaar gekregen om iets, dat niet hoorde te werken, te laten werken. Met als gevolg dat het niet helemaal goed functioneerde. Het was aan mij om aan het begin van mijn behandeling, mijn beperkte kennis en begrip in te ruilen voor de inzichten en ervaringen die het leven met zich meebrengt. Het was aan mij om mijn niet-functionele meesterwerk uit elkaar te halen en met dezelfde koppigheid en inspanning om te bouwen naar een veel beter, makkelijker mechanisme en daar ben ik nog steeds mee bezig.

About the author

"Geboren in het warme Zuid-Afrika was ik als klein meisje verloren in het koude Nederland. Ik was altijd op zoek naar een plekje dat ik thuis mocht noemen. Dit heb ik in het schrijven gevonden. Mijn hele leven wordt vastgelegd. Mijn schrijven heeft me tot ongekende hoogten en inzichten gebracht. Zo leer ik woord voor woord mijn wereld ontdekken en begrijpen."

Reviews

2014-05-08 19:09:35 | By: Amanda Almahfoud | Rating:
Dit boek verdient maar een woord. Fantastisch.
Het is een pakkend boek. Ik ga helemaal mee in het boek. En het gevoel komt over. In het begin schrijft ze dat mensen haar naam niet moeten kennen maar haar verhaal. Nou ze verdiend beide. Het boek moet gelezen wordenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zwijgend de stilte doorbreken

Author:

Zuzanne du Preez

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

21-03-2014

ISBN:

978-94-022-0658-6 / 9789402206586

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)