Cover voorkant
Waarom slimmer dan je vriendjes?
Waarom slimmer dan je vriendjes?

Waarom slimmer dan je vriendjes?

Ben Daeter

  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Slimme kinderen zijn in. Tegelijk bestaan er veel misverstanden over, zoals over de oorzaken van slimheid. Er zijn nog geen boeken waarin allerlei oorzaken overzichtelijk bij elkaar zijn geplaatst. In dit boek gebeurt dat wel. Hoe moet je omgaan met deze kinderen; hoe moet het onderwijs voor ze er uitzien; hoe kunnen we de vele digitale middelen en sociale media aanwenden om deze kinderen zo goed mogelijk onderwijs te bieden; hoe dienen deze kinderen opgevoed te worden? Dit boek geeft daartoe allerlei nuttige suggesties. Iedere Pabostudent en leerkracht basisonderwijs dient hiervan op de hoogte te zijn.

Een onmisbaar boek voor iedere Pabostudent
en leerkracht basisonderwijs.

From the book

Er zijn voor- en tegenstanders van het gebruik van internet en sociale media in het onderwijs. De grote vraag is of internet van nut kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen en ze kan voorbereiden op de toekomst. Er worden sterke argumenten aangehaald om kinderen verantwoord met dit medium te laten omgaan. Er zijn argumenten aan te voeren dat kinderen door internet (daaronder ook begrepen smartphone, YouTube en digitale spelletjes) juist slimmer worden en ook beter op de toekomst voorbereid worden. Er wordt nader ingegaan op de uitdaging om een digitale kloof tussen ouders en kinderen op te heffen en te komen tot een verantwoord, evenwichtig gebruikmaken van de digitale wereld. We moeten er voor waken niet door te slaan in die digitale wereld en allerlei informatie niet meer zelfstandig verwerven en geen leerproces creëren waarbij de mens nauwelijks nog een rol speelt.
Als het waar zou zijn dat kinderen slimmer worden door de digitale wereld, dan kan het zijn dat sommige kinderen die op een goede manier gebruikmaken van de digitale wereld slimmer uitgroeien dan kinderen die dat niet doen.

About the author

"Ik ben werkzaam geweest in nagenoeg alle vormen van onderwijs, van basisschool tot en met de Pabo. Altijd al heb ik over onderwijskundige onderwerpen geschreven. Ik ben me gaan toeleggen op het onderwerp hoogbegaafdheid. Als belangrijkste boeken op dit gebied mag ik noemen: Hoogbegaafde kinderen. Leonardo onderwijs. Recht van het kind. Uitdaging voor ons (Aspekt, 2012); Hoogbegaafde kinderen met stoornissen (van Gorcum, 2013); Slimmer dan je ouders (Van Gorcum, 2014)."

Reviews

2014-03-23 15:12:27 | By: Deef janssen | Rating:
Een uitstekend boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Waarom slimmer dan je vriendjes?

Author:

Ben Daeter

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-03-2014

ISBN:

978-94-022-0631-9 / 9789402206319

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)