Cover voorkant
Ylena, onze hartendief
Ylena, onze hartendief

Ylena, onze hartendief

Els Buil Bruna-Kupers

Category: Biographies
  • (11)

€ 25,35

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ylena is een lief, mooi, dapper en stoer meisje. Zij is geboren met een ernstige hartafwijking. In haar korte leventje heeft ze meerdere grote operaties moeten ondergaan. Een groot deel van haar leven heeft ze in het ziekenhuis gelegen. Haar mama heeft vanaf het begin van de zwangerschap een dagboek via Babysite bijgehouden. Het is vooral een periode van hoop en wanhoop, van verdriet en blijdschap. Het hele gezin, en eigenlijk iedereen uit de omgeving, vecht met Ylena mee om haar alle kansen te geven om groot en sterk te worden.

From the book

20-weken echo : 29 augustus 2012
 
Dit had weer een fantastische dag moeten worden, maar is geëindigd in een levensgrote nachtmerrie. De dag begon goed. We zijn wezen kijken op de kinderopvang en we moeten zeggen dat het er erg leuk, gezellig, licht uitziet. Een plek waar we je met een gerust hart naar toe zouden willen brengen. Om twaalf uur de afspraak bij de gynaecoloog. Eigenlijk geen bijzonderheden. Toen het meest spannende om half twee, de 20-weken echo. Het begon allemaal heel goed. Je hoofdje, hersentjes, oogjes, alles goed. Geen gespleten bovenlip. Ook je rugje, armpjes, beentjes, buikje, niertjes en longetjes zijn allemaal goed. Toen het belangrijkste onderdeel, je hartje. Hier bleef het stil, angstvallig stil.
Ze kon het niet goed zien, je handje zat er voor. Alsof je wilde zeggen, hier niet naar kijken, is toch niet goed. En dat bleek inderdaad. Er werd een tweede arts bijgehaald en ook zij bleef stil. Daar kan ik toch niet zo goed tegen, dus ik begon vragen te stellen. Het blijkt dat je maar een half hartje hebt, alleen de rechterkant en maar één ader in plaats van twee. Er is geen ader naar je longetjes. Die heb je nu nog niet nodig, maar straks als je geboren bent natuurlijk wel. De grond werd volledig onder onze voeten weggeslagen. We dachten eindelijk te kunnen gaan genieten. Helaas beslist het lot weer anders.
Morgen hebben we een afspraak met een kindercardioloog die gespecialiseerd is in hartafwijkingen bij ongeboren kindjes. Van hem/haar zullen we horen wat de mogelijkheden zijn en wat jouw kansen gaan zijn. We hopen heel erg dat het met een 'simpele' operatie te verhelpen is. Dat ze een ader aan gaan leggen van je hartje naar je longetjes en dat je dan een goed leven kunt gaan leiden. We wachten af. Morgen weten we, waarschijnlijk, meer.
 
We love you!

About the author

"Ik ben geboren op 30 januari 1974 in een klein dorpje in de provincie Groningen. Samen met mijn man woon ik sinds 2007 in Leiden. De aanleiding om een dagboek bij te gaan houden, was de komst van ons kindje. Dit boek beschrijft de zwangerschap, de geboorte van ons dochtertje en de strijd die we samen met haar zijn aangegaan nadat ontdekt werd dat ze een zeer ernstige hartafwijking had."

Reviews

2014-05-10 13:11:57 | By: Wout&Esther&Nick&Sanne | Rating:
Het boek raakt je recht in je hart.
Els heeft het zo eerlijk en oprecht geschreven en met zoveel liefde voor de mooie prinses Ylena*
We lezen het iedere keer weer met een lach en een traan.
Het is een echte aanrader voor iedereen.

2014-04-08 22:57:03 | By: joyce ijzermans | Rating:
Prachtig geschreven met zoveel voelbare liefde, mooiste eerbetoon aan het mooiste meisje ?

Mooi, verdrietig, liefde.....

Veel liefs joyce ijzermans

2014-04-07 14:34:44 | By: Anouschka Erkelens | Rating:
Met zoveel liefde geschreven.... Al wisten wij hoe de afloop is, het is zo mooi geschreven, je blijft hopen op een heel mooi open einde.

2014-04-07 14:36:20 | By: Roxane | Rating:
Supermooi boek! Tranen blijven over mijn wangen rollen bij het lezen.. Wat is het toch een dapper meisje.. Met dappere ouders...
Wat zal Ylena trots zijn!

2014-04-07 14:43:48 | By: Mariska Louwdijk | Rating:
wat een bijzonder mooi boek, als je er eenmaal in begint te lezen wil je steeds verder lezen.
Nu besef ik nog meer wat jullie allemaal door gemaakt en nu nog doormaken... Jullie mogen trots zijn op jullie prinses, ze heeft zoveel harten gestolen met haar super lief snoetje...
Alex en Els ik blijf aan jullie denken en wens jullie Gods kracht toe om alles een plek ( in hoeverre dat kan) te geven... Jullie zijn super ouders!!!!

2014-04-07 14:48:17 | By: nicole | Rating:
Het boek zaterdag binnen gekregen! Ben nu op de helft kan het niet weg leggen wat is dit mooi beschreven ! De zakdoekjes gaan er snel doorheen !

2014-04-07 14:50:35 | By: Rianne | Rating:
Het is een prachtig, ontroerend en hartverscheurend boek. Vanaf dag 1 wordt je meegezogen in hun verhaal, door de manier van schrijven leef je met het gezin mee in een wereld tussen hoop en wanhoop, met een lach maar ook met heel veel tranen en een gevoel van onmacht...
Het is een machtig mooi, waardevol eerbetoon aan Ylena.

2014-04-07 16:25:35 | By: ank vd zande | Rating:
Wauw wat ziet het boek er mooi uit ben er net in begonnen en nu al kippenvel en tranen wat een mooie herinnering aan jullie mooie en dappere poppenmeisje liefs ank

2014-04-07 18:49:38 | By: Hilda de Jonge | Rating:
Prachtig en intens verdrietig boek, zo goed geschreven dat je hoop en verdriet meevoelt. Ylena is een vechtertje dat lees je uit heel het boek. Helaas kon ze deze strijd niet winnen. Mooi eerbetoon aan een klein en heel dapper meisje. Ze verdient dit boek zeker.

2014-04-07 18:55:31 | By: Hannie Nijenmanting | Rating:
Ontroerend verhaal. Els Bruna-Kupers heeft het zo mooi verwoord, dat ik telkens met een brok in mijn keel zat, maar ook gelachen heb om de mooie dingen. Ik kijk uit naar een volgend boek van haar.

2014-04-05 17:36:39 | By: Alex Buil Bruna | Rating:
Het is een prachtig, maar ook verdrietig, boek. Met liefde geschreven. Als nagedachtenis en eerbetoon aan onze mooie, lieve dochter Ylena.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ylena, onze hartendief

Author:

Els Buil Bruna-Kupers

Category:

Biographies

Number of pages:

470

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

28-03-2014

ISBN:

978-94-022-0676-0 / 9789402206760

Price:

€ 25,35

Language

Dutch

Rating:

  • (11)